Obavijesti

Sport

Komentari 3

Celtic s velikim oprezom otišao u Kazahstan: Bit će vrlo teško

Celtic s velikim oprezom otišao u Kazahstan: Bit će vrlo teško
1

Šahtar je izbacio BATE Borisov u drugom pretkolu i to je veliko upozorenje Škotima. Celtic u ovaj dvoboj ulazi kao favorit, ali protivnika moraju shvatiti ozbiljno

VIDEO

Plasmanom u play-off za Ligu prvaka Šahtar je osigurao najmanje nastup u Europskoj ligi, te ujedno ispisao povijest postavši prvi kazahstanski klub koji će se cijele jeseni natjecati (i) u jednoj od skupina nekog Uefinog kupa. Prolaz preko Celtica među kremu europskog klupskog nogometa bi objektivno bio pravo malo čudo, no tko im nakon svega što su dosad postigli može zabraniti da o tome sanjaju? U svakom slučaju nisu se predali unaprijed, o tome dosta govori i podatak da je na subotnjem prvenstvenom gostovanju kod Astane (2-1) trener Viktor Kumykov odmarao praktički sve udarne snage, od igrača koji su počeli zadnju euro-utakmicu u Albaniji u startnoj postavi našao se samo BiH veznjak Džidić.

- Pogledali smo sve utakmice Celtica u Ligi prvaka iz prošle sezone i svjesni smo da su kvalitetniji, fizički su vrlo snažni i dobro posloženi u svim linijama, ali u nogometu ne pobjeđuje uvijek bolji. A naša je prednost što nemamo rezultatskog imperativa i možemo nastupiti rasterećeni, jer smo već izborili grupnu fazu Europske lige što nam je bio primarni cilj - rekao je u najavi Kumykov, a javnosti se obratio i kapetan momčadi Andrei Finonchenko:

- Ovo nam je nesumnjivo najteži dosadašnji ispit, Celtic ima puno više međunarodnog iskustva od nas, jednom je čak i osvojio ovaj trofej. No to ne znači da ćemo biti samo topovska hrana, dat ćemo sve od sebe za pozitivan rezultat.

Za sastav kandidiraju svi igrači osim mladih napadača Lunina i Zhangylyshbaya, no dvojac je odsutan već mjesec dana tako da im to i nije neki hendikep. Kumykov je inače kao najopasnije pojedince u suparničkim redovima izdvojio Samarasa, Forresta i Commonsa, a navodno je obećao kako će uđe li Šahtar u LP prestati pušiti.

Celtic u dvoboj sa Šahtarom ulazi kao favorit, u to nema nikakve dvojbe, no jednako tako u redovima prvaka Škotske znaju da protivnika moraju shvatiti itekako ozbiljno. Šahtar je pobjedom protiv BATE-a dao do znanja da nije bezopasan i trener Neil Lennon poziva svoje igrače na maksimalnu koncentraciju.

- Imamo više iskustva od Šahtar, no oni igraju kod kuće gdje imaju sjajan učinak. Do sada su već izbacili BATE Borisov koji je prošle sezone igrao u Ligi prvaka i koji je pobijedio Bayern, tako da će biti teško. Pokušali smo doći do što više informacija o njima. Igraju drugačije od onoga na što smo navikli i pripadaju drugačijoj nogometnoj kulturi i moramo se brzo priviknuti. Jasno je da se igraju dvije utakmice i želimo u Glasgow doći s dobrim rezultatom. Domaća forma u Ligi prvaka nam je dobra već godinama, no znamo da nas čeka težak dvoboj. Ovo je jako važna utakmica za Celtic, spremni smo i potpuno smo koncentrirani - rekao je trener Lennon.

Celtic je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao šest utakmica - u Ligi prvaka je prošao Cliftonville i dosta teže Elfsborg, dok je u prvenstvu dobio Ross County te za vikend i vrlo dobri Aberdeen. Upravo je pobjeda na gostovanju kod Aberdeena ono što je trebalo momčadi kako bi u Kazahstan došla u pravom raspoloženju. U tom dvoboju nastupili nisu krilo Boerrigter, veznjak Rogić te napadači Stokes i Balde, no svi bi oni trebali biti spremni za večeras i Lennon na raspolaganju ima kompletnu momčad.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...