Obavijesti

Sport

Komentari 28

Červar pokazao četiri nova aduta, to je ta nova Hrvatska!

Červar pokazao četiri nova aduta, to je ta nova Hrvatska!
1

Da, dvije su pobjede iznijeli golmani, te iskusni Horvat i Stepančić. Ali u pobjedi nad Japanom veću su šansu dobili Šipić, Vranković, Mandić i Vida. I pokazali da im je mjesto tu...

VIDEO

Vidjet ćete jednu novu Hrvatsku - najavili su Lino Červar i igrači uoči Svjetskog prvenstva.

Otvaranje i mučenje s Islandom, tako karakteristično za prve utakmice na velikim natjecanjima, nije pokazalo puno te ‘nove Hrvatske’. Japan je bio prava šansa da se vide makar neka nova lica među ‘kaubojima’.

Hrvatski su rukometaši očekivano pobijedili Japan u 2. kolu SP-a, u Münchenu su ‘kauboji’ i 7000 grlatih Hrvata (od 12.000 gledatelja) smazali ‘samuraje’ 35-27.

U prvih deset minuta Japanci su zabili samo jedan gol, Marin Šego skidao je čuda, nakon prvog dijela imao je osam obrana. Bila je to Hrvatska kakvu želimo gledati: brza, efikasna, raspucana... Ono što je najvažnije, osim pobjede, jest da se nitko nije ozlijedio. I da su se pokazali ti neki novi klinci. Červar je ubacio Jakova Vrankovića, Davida Mandića, Marina Šipića i Ivana Vidu, dok Luka Cindrić nije ulazio u igru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Vida je ostao najviše impresioniran, promašio je sedmerac i zicer, te ostao bez gola. Mandić se i te kako dokazao na lijevom krilu, zabio je četiri gola, a ‘novi Nikša Kaleb’ i obrambeno je pokazao da zaslužuje dres reprezentacije. I desni vanjski Vranković lijepo je zabio dva gola i obrambeno bio dobar, a Šipić je završio s jednim golom. Vukli su iskusni Horvat (8 golova) i Stepančić (5).
U drugom dijelu branio je Ivan Stevanović, i nastavio gdje je Šego stao. I to je jako važno jer bez ovakvih obrana golmana Hrvatska će teško do polufinala.

- Rastrčali smo se, odigrali smo dobro, momčadski. Rotirao sam sve igrače i čuvali smo Cindrića. Moramo još biti čvršći u obrani, dobro smo otvorili utakmicu, ali smo se malo opustili kasnije, što ne bismo smjeli. Zadovoljan sam mladim igračima Vidom, Šipićem, Mandićem..., dali smo priliku i Stevanoviću, koji je bio odličan. Bez golmana nema velikih pobjeda. Niti obrana nije dobra bez golmana. Moraju tako nastaviti - rekao je Červar, pa se osvrnuo na 19 izgubljenih lopti:

- Da, ako se ide na kvalitetan rezultat i plasman, moramo reducirati izgubljene lopte na manje od deset.

Domagoj Duvnjak nije puno bio u igri, zabio je tri gola.

- Najvažnije je da ih nismo podcijenili. Obrana, Šego i Stivi bili su fenomenalni - rekao je Duvnjak, a Marin Šego je dodao:

- Odlično smo ovo odradili, rutinski, a ktomu su svi igrali...

Ivan Stevanović zaključao je vrata, on i Šego skupili su 20 obrana.

- Nezgodni su i brzi, nemamo se često priliku susresti s takvim momčadima.

Igor Karačić je naglasio:

- Moramo imati ovakve vratare i igrati na kontru i polukontru, jer tako smo najjači.

Zlatko Horvat (34) neumorno je trčao kontre i trpao, zabio je osam golova iz devet pokušaja.

- Jako je bitno je što smo mi bili ozbiljni od početka i dobri u obrani. Nije bilo lako protiv brzonogih Japanaca, teško ih je čuvati, morali smo dosta spajati obranu 2 na 1 i mislim da smo to uspjeli. Protiv Islanda smo bili i nervozni zbog prve utakmice, ali sad smo držali ritam svih 60 minuta i nismo gubili glavu iako nije niti bilo potrebe za tim. Znali smo da se slabije vraćaju u fazi obrane. I to smo iskoristili - zaključio je Horvat, najbolji igrač utakmice.

Bila je to Hrvatska kakvu želimo, u kojoj Stepančić i društvo zabijaju kao od šale, golmani skidaju zicere, a Lino se zadovoljno smješka...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

‘Švedski Kolumbo’: Prestao je igrati kako bi proputovao svijet
VELIKA AVANTURA

‘Švedski Kolumbo’: Prestao je igrati kako bi proputovao svijet

U SUBOTU IDE NA HRVATSKU Istražio sam svijet i sebe pa sam se vratio rukometu, kaže Kim Ekdal Du Rietz koji je u devet mjeseci prošao tridesetak država svih kontinenata

Kauboji složni: Dobiti Švedsku i završiti ovaj SP s osmijehom
U SUBOTU ZA PETO MJESTO

Kauboji složni: Dobiti Švedsku i završiti ovaj SP s osmijehom

Šveđane znamo, igrali smo s njima dvije prijateljske utakmice prošle godine. Dobili su nas u Splitu, sad im se želimo revanširati. Moramo pronaći snage i pobijediti za kraj, rekao je Lino Červar
Vranković: Htjeli su me, ali u svijetu manekena ima svega...
RUKOMETNI MISTER

Vranković: Htjeli su me, ali u svijetu manekena ima svega...

Jakov Vranković nije tipičan rukometaš. Shvatio je da je dobro u životu imati i plan B. Zato je i uzeo knjige u ruke i završio Kineziološki fakultet, a stigao je i do natjecanja ljepote na kojemu je pobijedio