Obavijesti

Sport

Komentari 19

Četiri badmintonska para su suspendirana jer su namještali

Četiri badmintonska para su suspendirana jer su namještali
1

Dva para iz Južne Koreje, te po jedan kineski i indonežanski zaradili su isključenje s Igara zbog nesportskog poteza kad su htjeli namjerno izgubiti svoje mečeve

VIDEO

Svjetska badmintonska organizacija (BWF) odlučila je diskvalificirati četiri ženska para s olimpijskih igara nakon što su utorak namjerno pokušali izgubiti meč, kako bi si "olakšali" put do polufinala.

Dva para iz Južne Koreje, te po jedan kineski i indonežanski zaradili su isključenje s Igara zbog nesportskog poteza koji su izveli u utorak navečer. Sva su četiri spomenuta para već otprije osigurala plasman u četvrtfinale, ali su u posljednjem susretu skupine, koji je odlučivao s kojeg mjesta kreću u nokaut-fazu i na kojeg protivnika idu, htjela su izgubiti kako bi dobili lakšeg protivnika.

U prvom susretu večeri navijači u Wembley Areni pošteno su izviždali kineski par Yu Yang / Wang Xiaoli, te korejsku kombinaciju Jung Kyung i Kim Ha. Oba su para namjerno promašivala lagane udarce, te servise kako bi izgubili susret i otvorili si put do polufinala. Obje kombinacije željele su izbjeći drugu kinesku kombinaciju Tian Quing / Zhao Yunlei, a jedini način da to naprave bio je poraz. To su primjetili svi u dvorani pa i glavni sudac susreta, Thorsten Berg, koji je upozorio igračice, ali samo su Korejke koliko-toliko shvatile njegovu prijetnju. Naime, one su u konačnici dobile 21-14, 21-11. No, oba su para u konačnici diskvalificirana.

Nakon tog susreta uslijedio je onaj između Indonežanki Meiliane Juahari / Greysia Polii i Korejki Ha Jung-Eun / Kim Min-Jung, a scenarij je bio isti. Sudac Berg ovoga je puta poludio i pokazao crni karton (diskvalifikacijski) indonezijskom paru, ali je nakon pritužbe njihovih trenera isti povučen i meč je nastavljen. Korejke su u konačnici slavile, ali su svejedno dan nakon toga diskvalificirane.

Svi su se parovi i treneri pravdali da su čuvali snagu za četvrtfinale koje je na rasporedu danas (srijeda), ali u tu priču BWF nije povjerovao. Još nije poznato da li će netko zamijeniti diskvalificirane parove ili će se natjecanje samo nastaviti bez njih.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani