Obavijesti

Sport

Komentari 1

Četvrtoligaš šokirao Wolfsburg u DFB kupu, Lakić opet zabio

Četvrtoligaš šokirao Wolfsburg u DFB kupu, Lakić opet zabio
1

Nogometaši Red Bull Leipziga priredili su pravu senzaciju izbacivši 'vukove' u prvom kolu njemačkog kupa. Lakić se upisao u strijelce, a Mandžukić je zapucao zicer

VIDEO

Šok za Wolfsburg i Felixa Magatha već u prvom kolu Njemačkoga nogometnog kupa: Bundesligaš je ispao iz natjecanja izgubivši 3-2 na gostovanju kod četvrtoligaša Red Bull Leipziga...

Tri je gola za domaću momčad zabio Daniel Frahn. Doveo je svoju momčad do 2-0 vodstva pogocima u šestoj i 17., da bi, pokazalo se na kraju, gol odluke zabio u posljednjoj minuti prvog poluvremena.

Srđan Lakić smanjio je na 2-1 u 25. minuti golom nakon bijega u prostor i lažnjaka suparničkom braniču. Proigrao ga je lijepo Japanac Hasebe.

Na 2-2 je samo tri minute kasnije izjednačio Hasan Salihamidžić lijepo se snašavši na prvoj vratnici, neposredno pred golmanom Borelom, kojem je progurao ubacivanje Marcela Schäfera kroz noge.

Činilo se tada da se Wolfsburg vraća u utakmicu i u kontrolu rezultata, no to se nije pokazalo točnim. Momčad Red Bulla, koja bi u sljedećih desetak godina trebala postati stabilan Bundesligaš, mogla je i trebala na kraju slaviti još uvjerljivijim rezultatom.

U napadu momčadi Felixa Magatha igrala su od prve do posljednje minute obojica hrvatskih reprezentativaca, Mario Mandžukić i Srđan Lakić.

Mandžukić je pokazao da još uvijek nije u pravoj formi: u 23. je minuti upropastio čisti zicer, da bi u završnici također propustio još jednu krasnu priliku ne uspjevši dobro usmjeriti loptu u for i dopustivši da ga suparnički branič dostigne.

Lakić se iznimno trudio i činio svjež. Osim gola, u 36. je minuti pogodio vratnicu. Bio je, međutim, u mrtvom kutu tako da lopta nije niti mogla ući u mrežu.

Hasan Salihamidžić proveo je u igri prvo poluvrijeme.

U petak su na travnjak istrčala još dva Bundesligaša, Stuttgart i Borussia Mönchengladbach. Momčad Bruna Labbadije slavila je 2-1 pobjedu kod trećečigaša Wehena u Wiesbadenu, ali i ostala bez još jednog obrambenog nogometaša: u 30. se minuti ozlijedio mladi BiH-reprezentativac Ermin Bičakčić.

Prethodno je 21-godišnji stoper, u petoj minuti, doveo Švabe u vodstvo. U 28. je iz 11-erca izjednačio još jedan nogometaš iz BiH – Zlatko Janjić.

Borussia je kao gost pobijedila trećeligaša Regensburg 3-1.

DFB-Pokal, 1. kolo:

Wehen – Stuttgart 1-2 (Janjić 28-11 / Bičakčić 5, Kuzmanović 50)

RB Leipzig – Wolfsburg 3-2 (Frahn 6, 17, 45 / Lakić 25, Salihamidžić 28)

Regensburg – Borussia M. 1-3 (Schweinsteiger 31-11m / Stranzl 14, Reus 22, De Camrgo 70)

Osnabrück – München 1860 2-3, produžeci

Rot-Weiss Essen – Union Berlin 6-5, 2-2, penali

Saarbrücken – Aue 1-3, produžeci

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj  posao'
NEPOTREBNA SCENA

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.