Obavijesti

Sport

Komentari 51

Četvrtu sezonu u nizu: Barca ponovo želi zagorčati Milanu

Četvrtu sezonu u nizu: Barca ponovo želi zagorčati Milanu
2

Milan i Barcelona već su si dosadili koliko često međusobno igraju u Ligi prvaka, a i ovoga puta Katalonci su favoriti. Arsenal na Emiratesu dočekuje europskog finalista

VIDEO

Ždrijeb Lige prvaka u Monte Carlu krajem kolovoza jedino nije mogao iznenaditi čelnike Milana i Barcelone. Kuglice su odlučile da će talijanski i katalonski ponos i četvrtu sezonu zaredom međusobno igrati.

Nakon prošlogodišnjeg okršaja u osmini finala, 'rossoneri' i 'blaugrana' ovoga puta, igrat će u skupini, u kojoj su, dakako, favoriti za prolaz. No kako stvari trenutno stoje jedan je izraziti favorit, dok je drugi osuđen na borbu za drugo mjesto.

Barca je ta koja s punim pravom večeras na San Siru traži sva tri boda, a o sjajnoj formi govori i uvjerljiv učinak u Primeri unatoč prvom ovosezonskom remiju protiv Osasune. S druge strane Massimiliano Allegri opasno visi na klupi Milana s obzirom na loš start u Serie A u kojoj drži tek osmo mjesto, dok se radikalno poboljšanje igre još ne nazire. No trener Barcelone Gerardo Martino ne podcjenjuje sedmerostrukog europskog prvaka.

- Danas se borimo protiv velike institucije, a to ne smijemo umanjiti. Ni u kojem slučaju ne mislimo da će ovo biti laka utakmica. Naprotiv bit će jako teško - rekao je Tata i dodao:

- Bit ćemo jako blizu plasmana u osminu finala ako ostvarimo večeras pozitivan rezultat. Ako Balotelli neće igrati to je dobra vijest za nas, ali loša za Milanove navijače.

No Super Mario je najavljen u prvom sastavu što znači da je zaliječio ozljedu prepone, dok će na gol stati Amelia umjesto ozlijeđenog Abbiatija.

Milan je prošle sezone sjajno odigrao prvu utakmicu osmine finala šokiravši Katalonce 2-0, koji su u uzvrat ipak proradili i pobijedili 4-0. Trener Allegri se prisjetio te pobjede.

- Moramo ponoviti taj nastup, biti jako agresivni i ne ostaviti im prostora. Kad igrate protiv Barcelone uvijek je izvanredna atmosfera. Sad smo redoviti protivnici. Nešto posebno je protiv njih igrati jer su najbolji na svijetu.

Osim spomenute 2-0 pobjede Milan nema dobar omjer u protekle tri sezone protiv Barcelone remiziravši dvaput, dok su triput izgubili.

Veliki okršaj Arsenala i Borussije Dortmund, Schalke dočekuje Chelsea

Pored spomenutog okršaja, možda i atraktivniju utakmicu odigrat će preporođeni Arsenal, kojemu na Emirates stiže Borussija Dortmund. 'Topnici' rasturaju u Premiershipu u kojem drže čelnu poziciju u skupini F, a istu želi učvrstiti u Ligi prvaka protiv finalista s Wembleyja. Eventualnim porazom 'crno-žuti' bi dali veliku priliku Napoliju da preuzme drugo mjesto ostvari li pozitivan rezultat protiv Marseillea.

Zanimljivo će biti i u skupini E u kojoj stopostotni Schalke ima prvi veliki ispit, protiv Chelseaja. Mourinhova momčad nakon neočekivanog poraza od Basela, nema više pravo na kiks te će igrati samo na pobjedu u Gelsenkirchenu.

Današnji parovi 3. kola Lige prvaka:

skupina E

  • Schalke - Chelsea
  • Steaua Bukurešt - Basel

skupina F

  • Arsenal - Borussia Dortmund
  • Marseille - Napoli

skupina G

  • Austria Beč - Atletico Madrid
  • Porto - Zenit St. Peterburg

skupina H

  • Milan - Barcelona
  • Celtic - Ajax
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 51

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
VIDEO  Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera.  Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...
TROSTRUKI MVP NBA LIGE

VIDEO Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera. Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...

Nikola Jokić nije siguran hoće li ići na Olimpijske igre u Parizu sa srpskom reprezentacijom nakon što su njegovi Nuggetsi ispali iz NBA doigravanja