Obavijesti

Sport

Komentari 1

Četvtrfinale EP-a do 18 godina: Hrvatima duža klupa od Rusa

Četvtrfinale EP-a do 18 godina: Hrvatima duža klupa od Rusa
1

Igra ruske reprezentacije previše ovisi o bekovskom dvojcu. Hrvati od "jedinice" do "petice" pak imaju igrače koji mogu riješiti utakmice, imaju prednost i pod obručima

VIDEO

Rusi su u prvom krugu natjecanja poraženi u nebitnoj utakmici protiv Grčke. Prenijeli su četiri boda u drugi krug, da bi odmah na startu doživjeli debakl protiv Srbije. Srbijanski izbornik Bućan je jučer izjavio:

- Kompletnu zbrku napravila je ruska reprezentacija, koja je poslije poraza od nas svladala Litvu i Francusku. Njihov izbornik nam se na svakom koraku zahvaljuje i tvrdi da smo ih spustili na zemlju, opametili, i da poslije debakla protiv nas igraju kako znaju i mogu.

Iznenadili su Rusi u utakmici protiv Litve, da bi u zadnjoj utakmici protiv Francuske, u borbi za prvo mjesto, stigli do još jedne pobjede. Ponovno su odlične role odigrali Fedorchenko sa 16, te Martynov s 15 poena. Posebno je Martinov povukao u zadnjoj četvrtini gdje su Rusi napravili 12 poena prednosti, a da su slučajno izgubili završili bi na četvrtom mjestu te skupine.

Kako je turnir odmicao, a posebno u zadnje dvije spomenute utakmice igra ruske reprezentacije je rasla. Posebno se to odnosi na skok koji je bio kritičan u prvim utakmicama. Protiv Litve i Francuske su uspjeli zadržati balans u skoku, morat će ga i danas jer je Hrvatska na toj poziciji itekako jaka, a posebno se to odnosi prije svega na kolektivan skok cijele reprezentacije.

Nakon niza podbačaja i zaista loših utakmica protiv Turske, Latvije i Španjolske, košarkaši Ante Nazora u najvažnijoj utakmici turnira konačno su pokazali svoje pravo lice. Protiv Talijana se vodila izravna borba za plasman u četvrtfinale, a Hrvatska je odigrala uvjerljivo najbolju utakmicu na turniru.

Na standardno dobroj razini bio je centarski dvojac Arapović-Žganec, dok smo dočekali i pravi doprinos  Domagoja Bošnjaka. Bošnjak je s 26 poena predvodio sve strijelce na susretu. Ako znamo da se radi o dečku koji je u finalu prvenstva BiH protiv seniora Igokee redovito zabijao dvoznamenkasti broj poena jasno je da u ovoj konkurenciji on mora raditi razliku.

Odlični su bili i Marinelli, Mazalin i standardno dobar Gabrić koji je iznenadio s čak 9 skokova što bi morao češće ponavljati s obzirom na kapacitet koji ima. Ovako duboka Hrvatska ima snage za jako velike domete i to bi se sada trebalo potvrditi jer nitko od glavnih igrača nije "izrauban" kako je to prije znao biti slučaj.

Na ovakvim turnirima često momčadi koje se ovako provuku najbolje utakmice odigraju baš u četvrtfinalu. Razloga je više, ali glavni je taj što više nema pritiska jer dok se od Hrvatske dosad očekivala medalja, danas mogu biti puno opušteniji jer kao četvrti igraju protiv prvog i automatski napadaju iz "drugog plana", premda ih kladionice naravno smatraju favoritima. 

Realno gledajući Hrvatska svakako i je favorit jer je puno kompletnija momčad od Rusije, a jedina prednost Rusa mogao bi biti bekovski dvojac Fedorchenko-Martinov koji sami vode igru Rusije. Ostatak momčadi im se slabo priključuje, dok Hrvatska od pozicije jedan do pozicije pet ima igrače koji sami mogu riješiti utakmicu. Možda i najveća prednost bit će pod košem gdje je dvojac Arapović-Žganec puno kvalitetniji od ruskih centara. Hrvatska je pobjedom protiv Italije skinula teret sa svojih leđa i sada ima priliku pokazati sav svoj talent u susretu protiv momčadi od koje je evidentno kvalitetnija.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj  posao'
NEPOTREBNA SCENA

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika