Obavijesti

Sport

Komentari 120

Abramovič izgubio strpljenje: Roberto Di Matteo dobio otkaz

Abramovič izgubio strpljenje: Roberto Di Matteo dobio otkaz
1

U samo pola godine Roberto Di Matteo od junaka Chelseaja pretvorio se u tragičara. Poraz od Juvea čelnicima kluba bila je kap koja je prelila čašu te su mu dali otkaz

VIDEO

Roberto Di Matteo slavljen je kao apsolutni junak Chelseaja odvevši ga do prvog povijesnog europskog naslova u svibnju, a samo pola godine kasnije pretvorio se u tragičara! Londonski klub nakon sinoćnjeg poraza kod Juventusa izgubio je strpljenje te mu je odlučio dati otkaz. Na službenoj internetskoj stranici Chelseaja stoji i obrazloženje otkaza talijanskom stručnjakom.

'Loše igre i rezultati momčadi u posljednje vrijeme primorale su vlasnika i upravni odbor da smijene trenera. Smatramo kako je promjena stručnjaka nužna kako bi klub nastavio u pravom smjeru u ključnom dijelu sezone. Čeka nas težak zadatak u Ligi prvaka, kao i nastavak sezone u Premiershipu, ali i u sva tri kupa', piše u priopćenju na službenoj stranici Chelseaja.

Zahvalili su se treneru koji ih je odveo do naslova u Ligi prvaka prošle sezone.

'Vlasnik i uprava zahvaljuju se Robertu Di Matteu za sve što je učinio za klub od preuzimanja prve momčadi u ožujku. Roberto nas je odveo do povijesnog naslova u Ligi prvaka te do sedmog FA Cupa. Nikada mu nećemo zaboraviti veliki doprinos koji je učinio za povijest ovoga kluba. Uvijek će biti dobrodošao na Stamford Bridgeu.'

Odluka o njegovom nasljedniku past će uskoro.

'U najkraćem mogućem roku objavit ćemo ime novog trenera prve momčadi Chelseaja', zaključili su na službenoj stranici europskog prvaka.

Di Matteova nevjerojatna priča krenula 4. ožujka kad je mjesto glavnog trenera (dotad bio pomoćni) umjesto Andre Villas-Boasa, koji je nanizao loše rezultate. Od mogućeg ispadanja iz Lige prvaka Di Matteo je digao Chelsea na višu razinu na tri fronta. Redom je izbacivao Napoli, Benficu te Barcelonu u nokaut-fazi Lige prvaka te je u velikom finalu na Allianz Areni svladao Bayern nakon penala. Uz to dodao je i trofej FA kupa svladavši u finalu Liverpool. 

Iako je Abramovič zamislio da će Di Matteo biti samo privremeno rješenje na klupi, nakon mnogo pritisaka igrača i navijača Rus je odlučio ponuditi mu novi ugovor.

Četiri utakmice bez pobjede u nizu u Premiershipu i vrlo izgledno ispadanje u skupini LP-a bili su dovoljan razlog za otkaz.

Zanimljivo je da je Di Matteo od svog prethodnika Villas-Boasa izdržao samo šest dana (262-256), dok je Grant sjedio na klupi 247, a Scolari 223 dana.

Engleski mediji ekspresno su krenuli u potragu za novim trenerom, a dva imena koja najviše ističu su Pep Guardiola i Rafa Benitez. Abramovič je već izrazio želju za dovođenjem trofejnog katalonskog trenera, no Guardiola nije bio zainteresiran za preuzimanje bilo kojeg kluba. Ako se to ponovno dogodi, Chelsea bi posegnuo za bivšeg trenera Liverpoola i Intera Beniteza, koji je trenutno bez angažmana. Spominje se ime i Harryja Redknappa, koji bi mogao preuzeti 'blues' do kraja sezone, no moguća prepreka su pregovori s ukrajinskom reprezentacijom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 120
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani