Obavijesti

Sport

Komentari 13

Chelsea pregovara s Didierom, Di Matteo stalni menadžer?

Chelsea pregovara s Didierom, Di Matteo  stalni menadžer?
1

Didieru Drogbi ugovor istječe ovoga ljeta, a potencijalnih "ženika" ima na bacanje. Zanimanje za njega pokazala je i moćna Barcelona, ali i kineski Shangai Shenhua

VIDEO

Novookrunjeni europski prvak Chelsea nije gubio vrijeme nakon osvajanja naslova. Klub sa Stamford Bridgea namjerava već u tjednu koji slijedi započeti pregovore sa svojim junakom Didierom Drogbom kako bi napadač iz Bjelokosne Obale ostao u Chelseaju i nakon ove sezone.

Naime, Drogbi ugovor istječe ovoga ljeta, a potencijalnih "ženika" ima na bacanje. Zanimanje za njega pokazala je i moćna Barcelona, ali i kineski Shanghai Shenghua koji mu je, navodno, ponudio 250.000 funta tjedno i dvogodišnji ugovor! Drogbi bi u svojim redovima htjeli vidjeti i neki američki klubovi, no Chelsea će vjerojatno dobiti pravo "prvokupa".

"Di Matteo je ozbiljan kandidat za poziciju stalnog menadžera"

Roberto Di Matteo ozbiljan je kandidat za dužnost stalnog menadžera naše momčadi, izjavio je u nedjelju predsjednik Chelseaja Bruce Buck za televiziju Sky Sports.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Di Matteo je početkom ožujka postavljen na mjesto privremenog menadžera do kraja sezone. Klub je tada zbog niza loših rezultata uručio otkaz mladom portugalskom stručnjaku Andreu Villas-Boasu, kojem je Di Matteo bio pomoćnik. Talijanski 41-godišnji stručnjak odradio je sjajan posao. Osvojio je FA Cup, a subotnjom je pobjedom u finalu Lige prvaka protiv Bayerna na Allianz Areni 5-4 nakon raspucavanja penala, klub sa Stamford Bridgea osigurao direktni nastup tog natjecanja i u sljedećoj sezoni, iako je u Premiershipu osvojio tek šesto mjesto.

Trijumfom na Allianz Areni je Di Matteo završio posao za ovu sezonu. Hoće li ostati na istoj dužnosti i sljedeće sezone, još nije poznato. Sam je odbio komentirati nagađanja o tome nakon velike večeri za njega i momčad u Münchenu.

- Robbie će ubrzo saznati svoju sudbinu. Bolje prije nego kasnije. Odradio je fantastičan posao, jer je igračima vratio ono samopouzdanje koje su ranije imali i momčad je pod njegovom palicom igrača na visokoj razini. Zadnjih šest ili osam tjedana gurnuli smo špekulacije o menadžeru za sljedeću sezonu po strani, jer smo se koncentrirali prvo na Barcelonu u polufinalu Lige prvaka, pa na finale FA Cupa protiv Liverpoola, te naposljetku na finale protiv Bayerna. No, sada je stiglo vrijeme da sjednemo i počnemo rješavati taj slučaj. Di Matteo je napravio izvanredan posao i on je svakako kandidat za našeg menadžera za buduće razdoblje. Ozbiljni kandidat - rekao je Buck.

Istaknuo je predsjednik Chelseaja kako klub želi imenovati budućeg menadžera prije početka ljetnog prijelaznog roka.

- Stvarno trebamo dobiti novog menadžera prije nego što krenemo u diskusije o igračima koji su nam zanimljivi u prijelaznom roku – veli Buck.

Istaknuo je i kako će klub obaviti razgovore s agentom Didiera Drogbe, koji je svojim igrama i golovima u Ligi prvaka ponio epitet najvećeg Chelseajevog junaka. Sjajnom 34-godišnjem napadaču iz Obale Bjelokosti završava ugovor sa Chelseajem, kojem je pristupio 2004. godine. Za novi ugovor s klubom se još nije odgovorio.

- Didier je igrač za velike utakmice i u finalu je još jednom to pokazao. Mislim da će naš izvršni direktor Ron Gourlay sjesti s njegovim agentom idućeg tjedna. Vidjet ćemo kako će se odvijati ti razgovori. Mi moramo napraviti ono što je najbolje za naš klub. Didier mora napraviti što je najbolje za njega, pa ćemo vidjeti kamo će nas ta diskusija dovesti - zaključio je Bruce Buck.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram