Obavijesti

Sport

Komentari 23

Chelsea rutinski preko Hulla, Lampard za pobjedu i povijest

Chelsea rutinski preko Hulla, Lampard za pobjedu i povijest
1

Razlika na vrhu Premiershipa između Chelseaja i Cityja i dalje je tri boda jer su Londončani slavili protiv Hull 2-0, a Mančesterani u Leicesteru uz gol Lamparda

VIDEO

Chelsea i Manchester City nastavljaju mrtvu trku za naslov u Premiershipu. Oba kluba u subotnjim su utakmicama 16. kola ubilježila pobjede iako nisu bili osobito efikasni.

Izabranici Joséa Mourinha dočekali su Hull City Nikice Jelavića i poveli nakon samo sedam minuta igre kad je Hazard zabio glavom na ubacivanje Oscara. Prije odmora Jelavić se mogao proslaviti u jednoj šansi, ali je glavom tukao pored gola. Ako su i gosti imali kakvu nadu u bod(ove), ona se rasplinula nakon isključenja Huddlestonea u 51. minuti.

Konačan rezultat postavio je Diego Costa u 68. minuti još jednom zabivši gol glavom, ovaj put Hazard je bio asistent. Jelavić je igrao do 74. minute.

Drugoplasirani City išao je u goste fenjerašu Leicesteru, no morao se puno mučiti za osvajanje tri boda. Domaćini su prijetili u nekoliko navrata, ali je gol ipak pao u njihovoj mreži, i to pet minuta prije odmora. Samir Nasri ubacio je s lijeve strane, a Frank Lampard lakoćom postigao 175. gol u Premiershipu, čime se na četvrtom mjestu ljestvice strijelaca svih vremena izjednačio s Thierryjem Henryjem.

Donedavno najugodnije iznenađenje prvenstva Southampton produžio je crni niz poraza na četvrtu utakmicu i tako pao na peto mjesto. "Saintse" je svladao Burnley 1-0 golom Barnesa u 73. minuti, a 11 minuta prije Dušan Tadić propustio je realizirati penal.

Kiks Southamptona iskoristio je Arsenal i izjednačio se s njim na sedmom mjestu zahvaljujući pobjedi nad Newcastleom u Londonu 4-1. Dvostruki strijelci bili su Olivier Giroud i Santi Cazorla, a zanimljivo je da je Španjolac to uspio baš na svoj 30. rođendan. Kratku nadu "svrakama" pružio je Ayoze Pérez.

Premiership, 16. kolo

  • Burnley - Southampton 1-0
  • Chelsea - Hull City 2-0
  • Crystal Palace - Stoke City 1-1
  • Leicester City - Manchester City 0-1
  • Sunderland - West Ham 1-1
  • West Bromwich Albion - Aston Villa 1-0
  • Arsenal - Newcastle United 4-1
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...
REAKCIJE IZ KRANJČE

Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...

Dolaze nam u 'zmajevo gnijezdo', gdje je pao Lille, past će i Dinamo, rekao je Sopić, a Čabraja naglasio: 'Ostaje mi žal, mogli smo ih unakaziti! Inter došao po Čavlinu? Vidjet ćemo...'