Obavijesti

Sport

Komentari 5

Chicago je "breaknuo" Netse, Chris Paul sa zvukom sirene

Chicago je "breaknuo" Netse, Chris Paul sa zvukom sirene
1

Paul je bio junak susreta s 24 poena i devet asistencija, dok je Griffin pridodao 21 koš uz osam skokova. Također, Paul u posljednje četiri minute ubacio osam poena

VIDEO

U noći s ponedjeljka na utorak košarkaši Chicago Bullsa napravili su, od svih momčadi dosad, prvi break doigravanja u NBA ligi, a ni Memphis Grizzliesi nisu bili daleko od toga...

Treća četvrtina bila je kobna za Brooklyn Netse u dvoboju prvog kruga doigravanja Istočne koferencije s Bullsima, koji su izgubili 90-82. Naime, u tih 12 minuta domaći su košarkaši ubacili svega 11 poena, te pritom šutirali 2-19 iz igre. Tome je kumovala i sjajna obrana Bullsa, u kojoj je po tko zna koji put ove sezone briljirao Joakim Noah.

U samoj završnici utakmice Netsi su došli na svega četiri koša zaostatka s dvije vezane trice Joea Johnsona, no Chicago nakon toga ponovno steže obranu, dok na drugoj strani ubacuje u dva napada zaredom i rješava utakmicu.

Luol Deng predvodio je pobjedničku momčad s 15 poena, dok je Noah za svega 25 i po minuta upisao 11 poena, 10 skokova, tri asistencije i dvije blokade! Najbolji Nets bio je Brook Lopez s 21 košem i pet skokova, ali većina tog učinka ostvarena je u prvom dijelu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Serija, koja se igra do četiri pobjede, sada seli u Chicago, a prva utakmica je na rasporedu u četvrtak.

Memphis je bio vrlo blizu breaka u drugoj utakmici prvog kruga doigravanja Zapadne konferencije, ali im je sve upropastio razigravač Los Angeles Clippersa Chris Paul košem desetinku sekunde prije kraja za pobjedu 93-91.

Paul je bio i junak susreta s 24 poena i devet asistencija, dok je Blake Griffin pridodao 21 koš uz osam skokova. Recimo i da je Paul u posljednje tri minute i 46 sekundi utakmice ubacio osam uzastopnih poena, te doslovno sam nosio Clipperse do pobjede.

Kod Memphisa je sjajnu utakmicu odigrao Mike Conley koji je ubacio osobni rekord u doigravanju, 28 poena, te upisao devet asistencija. Slabu je utakmicu ponovno odigrao možda i ključni čovjek Memphisa Zach Randolph, koji je ubacio 10 poena i upisao 8 skokova (sedam u nastavku utakmice), ali i skupio pet osobnih pogrešaka zbog čega je igrao svega 30 minuta.

Clippersi, koji sada imaju 2-0 u seriji, u četvrtak gostuju u Memphisu u sklopu treće utakmice.

J.R. Smith najbolji šesti igrač NBA lige

Košarkaš New York Knicksa, 27-godišnji bek-šuter J. R. Smith, proglašen je za najboljeg šestog igrača NBA lige za sezonu 2012/2013...

Smith je dobio nagradu za status u momčadi koji na početku sezone uopće nije ni želio. Naime, Smith se izjasnio da želi startati u utakmice, ali nakon razgovora s trenerom Mikeom Woodsonom je prihvatio činjenicu da će ulaziti s klupe.

To se za Knickse pokazalo kao dobitna kombinacija, odnosno dodatan impuls tijekom utakmica cijele sezone, u kojoj su po prvi put nakon 1994. godine osvojili divizijski naslov. Smith je u 80 utakmica kada je ulazio s klupe prosječno ubacivao 18.1 poen, te je zabilježio čak 29 susreta u kojima je prebacivao 20 koševa kao "rezervni" igrač.

Smith je u konačnici uvjerljivo slavio ispred Jamala Crawforda, igrača Los Angeles Clippersa. Igrač Knicksa je od 121 novinara i televizijskog komentatora zaradio 484 poena, dok je Crawford dobio 352. Čak 72 novinara su smjestila Smitha na prvo mjesto svog popisa, dok je svega 31 glasalo za Crawforda kao najboljeg šestog igrača lige.

- Samo sam želio svima dokazati da mogu biti timski igrač i da je jedino momčad bitna - rekao je Smith na konferenciji za novinare na kojoj je prisustvovala njegova obitelj, suigrači i trener Woodson.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...