Obavijesti

Sport

Komentari 6

Cibalia i Zadar u najniži rang? 'Bez brige, dobit ćemo licencu'

FRKA, PANIKA Ne podmire li pod hitno dugove, Zadar, Cibalia i dobar dio druge lige morat će u najniži stupanj natjecanja. A tamo su već završili Varteks i Karlovac...

VIDEO

Iz druge u prvu ligu ući će samo jedan klub. Prema sadašnjoj tablici to bi trebao biti Hrvatski dragovoljac, no on nema licencu. Ne bude li ni drugoplasirani dobio licencu za 1. HNL, neće ući baš nitko.

Zasad jedini drugoligaš koji može igrati u prvoj hrvatskoj ligi je Lučko. Ali badava mu ta licenca ako se do kraja sezone ne popne na prvo ili drugo mjesto. Jer po propozicijama HNS-a trećeplasirani ne može ući ni pod kojim uvjetima.

Što se tiče sadašnjih prvoligaša jedino Zadar i Cibalia zbog dugova nisu dobili licencu za sudjelovanje i dogodine, ali ni jedni ni drugi nisu ni najmanje zabrinuti.

- Zadar je dužan nekoliko stotina tisuća kuna, ali ima potraživanja od 2,5 milijuna kuna, tako da nema brige. Licencu ćemo dobiti - rekao je vanjski suradnik Reno Sinovčić, a potpuno spokojan je i Cibalijin sportski direktor Dražen Pernar.

- Nemamo mi toliko dugova, ubrzo ćemo ih riješiti i na drugostupanjskoj komisiji sigurno ćemo dobiti licencu.

Ovakva situacija je u domaćem nogometu već godinama, svi vise, ali na kraju gotovo svi i dobiju licence.

No, tako više neće biti. HNS će pod pritiskom Uefe sad kad ulazimo u Europsku uniju morati uvesti reda i gotovo je sigurno da popusta neće biti.

Porezni dužnici, dužnici prema bivšim i sadašnjim igračima i svi oni koji imaju bilo kakav dug, a neće ga moći riješiti u ekspresnom roku, neće igrati ni u prvoj ni u drugoj ligi.

Sudeći prema sadašnjoj situaciji, u 2. HNL bilo bi tek pet klubova. Iz druge u prvu ligu ne bi ušao nitko jer samo Lučko od drugoligaša ispunjava uvjete, ali tek je na četvrtom mjestu prvenstvene tablice.

Sve u svemu, bude li se HNS držao pravila i ne odstupao od njih, mnogima će ova sezona biti posljednja u profesionalnom nogometu.

Zadar i Cibalia na rubu su ponora     

Prvi kriterij za nastup iduće sezone u 1. HNL bit će prvenstveno licencija. S obzirom da se liga s 12 krati na 10 klubova, dva će sigurno ispasti. U ovom trenutku to bi bili Zagreb i Inter, ali on će ostati u ligi ne dobiju li Zadar i Cibalia licenciju za igranje u HNL-u.

Dragovoljac prvi, a mogao bi ispasti     

Nevjerojatna situacija bi se mogla dogoditi, nažalost, samo Hrvatskoj svojstvena. Hrvatski dragovoljac trenutno je vodeća momčad 2. HNL i vrlo vjerojatno bit će prvak. No, kako sad stvari stoje ne da neće ići u prvu ligu, nego će biti izbačeni i iz druge. Samo pet klubova u drugoj ligi zasad ima licenciju HNS-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!
MORATE POGLEDATI

VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!

Cijeli događaj je prošao bez incidenata, a novi predsjednik HAKS-a rekao je kako ćemo WRC u Hrvatskoj gledati i iduće tri godine. Odlična je to vijest za navijače