Obavijesti

Sport

Komentari 3

Cibona pobijedila u Podgorici, Zadar izgubio kod Širokog...

Cibona pobijedila u Podgorici, Zadar izgubio kod Širokog...
1

U 7. kolu ABA lige hrvatski predstavnici ostvarili su polovičan učinak. Cibona je slavila na gostovanju kod Budućnosti 64-60, dok je Zadar izgubio kod Širokog 80-71

VIDEO

Serijom 11-0 u posljednje tri minute utakmice košarkaši Cibone došli su do vrijedne pobjede u Podgorici kod Budućnosti u sklopu 7. kola regionalne ABA lige.

Semafor je u dvorani Morača pokazivao malo više od tri minute do kraja susreta kada je Popović pogodio tricu za vodstvo domaćina 60-53. Cibona je nakon toga "zaključala" svoj koš i sjajnom serijom 11-0 upisala četvrtu pobjedu.

Najprije je Marčinković stavio dvicu, pa Kus na ulasku u pretposljednju minutu susreta tricu, a nakon toga Carter još jednu za vodstvo 61-60. Amerikanac je do kraja zabio još jedan koš iz igre, te pogodio slobodno bacanje u posljednjim sekundama za veliki povratak i pobjedu 64-60.

Budućnost je imala rezultatsku prednost tijekom praktički cijele utakmice, ali je neobjašnjivo u samoj završnici ostala "bez municije".

Najefikasniji je kod "vukova" bio spomenuti Carter s 18 koševa i četiri skoka, a Žižić je pridodao 12 uz dva skoka.

Sličnom je serijom, 11-1, bosansko-hercegovačka momčad Širokog slavila protiv Zadra na svom parketu. Vodio je Zadar tijekom cijele utakmica i sa po 14 koševa razlike, ali je posljednju dionicu izgubio s 31-12, te na kraju upisao uvjerljiv 80-71 poraz.

Najefikasniji je u pobjedničkoj momčadi bio Šutalo s 23 poena, a po 16 su dodali hrvatski igrači Planinić i Vragović. Kod Zadrana je najefikasniji s 24 poena, osam skokova i tri asistencije bio Amerikanac Travis.

ABA liga, 7. kolo:

  • Budućnost - Cibona 60-64
  • Široki - Zadar 80-71
  • Crvena zvezda - Szolnoki 103-74

Redoslijed: 1. Igokea 12, 2. Partizan 11, 3. Crvena zvezda 10 (+1), 4. Cibona 11 (+1), 5. Cedevita 10...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju