Obavijesti

Sport

Komentari 25

Cibona srušila Partizan: To je uvijek bila prekretnica sezone

Cibona srušila Partizan: To je uvijek bila prekretnica sezone
1

Pobjeda protiv beogradskog Partizana u ABA ligi u Zagrebu 63-57 Ciboni je tek druga u sezoni, no s promjenama u igračkom kadru "vukovi" očekuju bolje dane

VIDEO

Uvijek je teško vratiti se nakon niza poraza, ali godinama su nam domaće pobjede nad Partizanom bile prekretnica, počinjale bi se događati dobre stvari. Nadam se da će tako biti i sad, rekao je Filip Krušlin nakon Cibonine pobjede nad Beograđanima 63-57.

To je tek druga Cibonina pobjeda u šest kola, a Krušlin je bio jedan od najzaslužnijih za nju. U 22 koša ugradio je pet trica, među kojima i dvije kad se lomio rezultat u posljednjoj četvrtini. Važnu tricu pogodio je i Dominik Mavra dvije minute prije kraja, a onda ofenzivnim skokom iznudio dva slobodna bacanja, pogodio jedno i gurnuo "vukove" na plus četiri pola minute prije kraja. Pobjedu je s linije potvrdio Dardan Berisha i tako se oprostio od zagrebačke publike. Već sutra bi trebao napustiti Cibonu i vratiti se na Kosovo.

- Kod njega nije bila upitna kvaliteta, nego adaptacija. Malo je igrača koji ovako reagiraju u situacijama kad znaju da odlaze iz kluba - pohvalio je Slaven Rimac Berishu, koji je priznao da je za njegove loše partije prvenstveno kriva nostalgija za domom i obitelji, kojoj se sad vraća.

- Kad daš sve od sebe, dogode ti se dobre stvari. Ova momčad nema puno poena u rukama, ali su nam Mavra tricama i Dardan bacanjima pomogli - rekao je Rimac o utakmici.

Berisha je, dakle, prošlost, kao i Amerikanci Fisher i Saddler. Novi igrači "vukova" su Nebojša Joksimović i James Florence. Slovenski reprezentativni bek debitirao je protiv Partizana, ali od statistike (po pet poena i asistencija) o njemu više govori dojam koji je ostavio, dojam igrača koji prvo misli na momčad, ne griješi puno i imponira mirnoćom. Kad se u igru uklopi i prošlosezonski Zadrov Amerikanac Florence, koji bi trebao donijeti i toliko potrebni napadački učinak, Cibona bi mogla izgledati puno, puno bolje nego na početku sezone.

- Obojica su potpisala do kraja sezone. Sad imamo sedam dana da se posvetimo sebi na treninzima - rekao je Rimac.

Derbi kola odigrale su u Podgorici Budućnost i Cedevita, a bodovi su na kraju otišli Crnogorcima rezultatom 76-66. Izuzev prve četvrtine, bila je to u potpunosti jednosmjerna utakmica u kojoj su domaćini na kraju zasluženo pobijedili. Najefikasniji kod pobjednika bio je Bojan Subotić s 15 poena, a kod Cedevite su dvoznamenkasti bili Gordić (14) i Bilan (11 koševa).

ABA liga, 6. kolo:

  • Cibona - Partizan 63-57 (18-15, 11-13, 14-18, 20-11)
  • Budućnost - Cedevita 76-66 (10-15, 23-12, 20-17, 23-22)

>>> 5 razloga zašto trebaš jesti ribu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 25

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?
UŽIVO OD 18 SATI

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?

Rijeka i Dinamo danas od 18 sati igraju uzvratnu utakmicu finala Kupa. Prva utakmica na Maksimiru završila je 0-0, a podsjetimo kako je na snazi pravilo gola u gostima
Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana
PAO JE DOGOVOR

Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana

Nakon sastanka s predsjednikom kluba Florentinom Pérezom kapetan "vatrenih" dogovorio je posljednje detalje novog jednogodišnjeg ugovora koji će isticati tri mjeseca prije 40. rođendana