Obavijesti

Sport

Komentari 12

Cibona u četvrtfinalu Eurokupa nakon pobjede protiv Litvanaca

Cibona u četvrtfinalu Eurokupa nakon pobjede protiv Litvanaca
4

Košarkaši Cibone izborili su plasman u četvrtfinale FIBA-ina Eurokupa nakon što su i u drugoj utakmici osmine finala svladali litvanski Juventus 87-84

VIDEO

Cibona je izborila četvrtfinale FIBA-ina Eurokupa nakon što je i u drugoj utakmici osmine finala svladala litvanski Juventus iz Utene, ovoga puta u svojoj dvorani sa 87-84 (14-22, 26-15, 18-22, 29-25). Cibona je tako preskočila Juventus sa 2-0 u pobjedama, jer je prije tjedan dana u Uteni slavila sa 87-84.

Dvoboj u KC "Dražen Petrović" bio je pun preokreta, na početku bolje je izgledao gostujući sastav koji je poveo sa 16-6. No, Cibona je boljom igrom u obrani koja je donosila osvojene lopte i lagane koševe iz protunapada u drugoj četvrtini stigla do preokreta i na odmor otišla s prednosti 40-37.

Početak drugog poluvremena donio je sličan scenarij kao i početak utakmice, gosti su nastavak otvorili serijom 13-0, a kako su postigli i posljednja tri poena u prvom poluvremenu ostvarili su seriju od 16-0 za vodstvo 50-40. Tada se "probudio" James Florence koji je s nekoliko poena dao novi impuls Ciboni koja je do kraja treće četvrtine smanjila na jedan razlike (58-59), a s pet koševa na početku četvrte četvrtine stigla i do prednosti 63-59.

Ipak, 1:38 minuta prije kraja Juventus je izjednačio na 80-80, a tada su najbolji igrači Cibone u srijedu, Florence i Filip Krušlin pogodili po tricu, a između njihovih ubačaja Slavica se istaknuo u obrani sjajnom blokadom i 36 sekundi prije kraja bilo je 86-80. No, niti tada nije bio kraj, jednim pogođenim slobodnim bacanjem i tricom Juventus je stigao na 86-84, a nakon što je Slavica 4.4 sekunde prije kraja pogodio jednom od dva slobodna bacanja, Juventus je mogao tricom poravnati i odvesti susret u produžetak, ali to se srećom nije dogodilo.

Krušlin je postigao 27, a Florence 25 koševa za Cibonu koja je igrala bez Ante Žižića zbog ozljede leđa, dok su Chavaughn Lewis sa 24 i Spencer Butterfield sa 22 ubačaja predvodili Juventus.

U četvrtfinalu će Cibona igrati protiv ruskoj Jeniseja iz Krasnojarska, a prva utakmica igrat će se u Rusiji 16. ožujka.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...