Obavijesti

Sport

Komentari 0

Cibona zabila čak 20 trica za treću pobjedu u nizu u ABA ligi!

Cibona zabila čak 20 trica za treću pobjedu u nizu u ABA ligi!

Da nije bilo sjajnog Matea Drežnjaka koji je s 25 koševa bio najbolji strijelac utakmice, Studentski centar bi doživio i uvjerljiviji poraz protiv šuterski nevjerojatno raspoloženih gostiju

VIDEO

Košarkaši Cibone došli su do treće uzastopne pobjede u ABA ligi svladavši u Podgorici favorizirani Studentski centar sa 101-93 (12-24, 32-20, 29-23, 28-26), ubacivši pritom 20 trica u nevjerojatnoj šuterskoj večeri.

Cibonine strijelce je s 23 koša predvodio Amerikanac Alex Stein koji je zabio četiri od šest pokušaja s trice. Aleksandar Aranitović je ubacio 21 koš uz šest asistencija i šut iz igre 8-12. Domagoj Proleta je postigao 18 koševa gađajući trice 4-5, a Ivan Majcunić je ubacio pet od šest trica i završio sa 17 koševa.

Ciboni pripao gradski derbi. Bivši hrvatski izbornik odbio pružiti ruku treneru 'vukova'
Ciboni pripao gradski derbi. Bivši hrvatski izbornik odbio pružiti ruku treneru 'vukova'

Da nije bilo sjajnog Matea Drežnjaka koji je s 25 koševa bio najbolji strijelac utakmice, Studentski centar bi doživio i uvjerljiviji poraz protiv šuterski nevjerojatno raspoloženih gostiju.

Cibona nije loše ušla u dvoboj, ali je sredinom prve četvrtine izgubila napadački ritam i dopustila domaćoj momčadi da od minimalnih 12-10 u 6. minuti, prvu četvrtinu završi s dvoznamenkastom prednošću (24-12). Podgoričani su u 12. minuti imali i +15 (28-13), ali je tada uslijedio veliki Cibonin povratak, do kojeg je momčad Jakše Vulića došla prvenstveno zahvaljujući kvalitetnijem šutu za tricu.

Do tada je Cibona imala loših 2/9 izvan crte 6,75 m, da bi do kraja poluvremena "vukovi" pogodili šest trica iz devet pokušaja. Prednjačio je Ivan Majcunić (3/4), dvije je ubacio Domagoj Proleta (2/3), a jednu Alex Stein (1/2). U manje od dvije minute Cibona je spustila zaostatak na šest poena (30-24), potom odlično odigrala i završne četiri i pol minute prvog poluvremena u koje je Studentski centar ušao s vodstvom 38-30.

Inozemni sportaši duguju državi dva milijuna eura! Evo koje su sve domaće i strane 'face' dužne
Inozemni sportaši duguju državi dva milijuna eura! Evo koje su sve domaće i strane 'face' dužne

Serijom 11-0 Cibona je na ulazu u posljednju minutu prvog dijela ušla s tri koša prednosti (41-38). Da nije bilo hrvatskog reprezentativca i bivšeg "Cibosa" Matea Drežnjaka, Cibonina bi vjerojatno dočekala veliki odmor u vodstvu. No, Drežnjak je pogodio tricu za 41-41, a nakon trice Steina za 44-41, izborio je tri slobodna bacanja i pogodio ih za 44-44, rezultat koji je ostao svijetliti na semaforu dvorane Morača nakon prvih 20 minuta. Cibona je drugu četvrtinu dobila s 32-20.

Nevjerojatnu šutersku večer nastavili su Vulićevi izabranici prikazivati u trećoj četvrtini. Prvi se Ciboninim "tricašima" pridružio Tomislav Buljan, potom i Domagoj Vuković, a kasnije im se priključio i Krešimir Radovčić. Cibona je pogodila sedam trica iz sedam pokušaja u devet minuta treće četvrtine i zahvaljujući tome došla do prednosti od 15 poena (73-58).

No, sve što su dobro napravili u devet minuta, gosti su uspjeli kompromitirati u zadnjih 60 sekundi trećeg dijela utakmice, a Podgoričane je u utakmicu ponovno vratio Mateo Drežnjak. Prvo je pogodio polaganje i dodatno slobodno bacanje, a potom i dvije trice u završnih devet sekundi, posljednju s istekom vremena od ploče, sjurivši se preko cijelog terena između Ciboninih košarkaša koji su ga samo gledali. Tako je Cibona treću četvrtinu dobila samo 29-23.

Podgoričani su zaprijetili preokretom u zadnjoj četvrtini, dvaput su došli na samo tri koša zaostatka, ali u oba navrata se Cibona odvajala tricama. Kod 76-73 pogodio je Majcunić, a kod 81-78 zaredali su tricama Proleta i Aranitović te polako slomili otopor domaće momčadi.

Ključnim se pokazao Alex Stein u završnici dvoboja, kad je kod rezultata 96-91 iznudio tri slobodna bacanja i sve ih pogodio za 99-91.

Cibona je u drugom poluvremenu pogodila 12 trica iz samo 16 pokušaja, što je potpuno slomilo obranu Podgoričana. Zagrepčani su privremeno s učinkom 3-5 i 11 bodova skočili na devetu poziciju, a Studentski centar je s 4-4 na petom mjestu, jednom ispod Zadra koji ima isti učinak nakon večerašnje pobjede u Splitu 82-75. Vodeća Budućnost i drugoplasirana Crvena zvezda imaju šest pobjeda iz sedam nastupa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika