Obavijesti

Sport

Komentari 27

Ciboni derbi začelja: Vujčić uputio apel vjerovnicima Splita

Ciboni derbi začelja: Vujčić uputio apel vjerovnicima Splita
13

U 15. kolu ABA lige Cibona je u Draženovom domu u derbiju začelja pobijedila mađarski Szolnoki 97-71, dok je Split na Gripama bio bolji od Olimpije 78-70

VIDEO

Definicija prema kojoj je košarka igra u kojoj deset igrača naganja loptu i pokuša ju ubaciti u obruč, a na kraju uvijek izgubi Cibona, večeras je pala u vodu. 'Vukovi+ su u derbiji začelja rabili mađarski Szolnoki 97-71 i odvojili se od dna ABA lige.

Dario Šarić prvi je put počeo u petorci te je zabio deset koševa uz 4 skoka.

- Lakše mi je igrati ako sam u petorci, valjda je to navika iz juniorskih dana - rekao je Šarić.

Cibona je od početka krenula rastrčano i agresivno, a  ovaj put nije ispustila veliku prednost.

- Nažalost ta energija proizvod je činjenice da smo se nakon povratka iz Skopja praktički odmarali pa smo odigrali na svježinu - priznao je trener Cibone Lutz.

Najefikasnije igrač Cibone bio je Amerikanac Smush Parker sa 17 koševa uz šut 7/10.

- Njegov ostanak ovisi o njegovoj volji da gubi kile i vraća pluća. Učini li to može biti veliko pojačanje - rekao je Lutz.

Split bolji od Olimpije, Vujčićev apel vjerovnicima

U 15. kolu ABA lige uspješan je bio i Split koji je na Gripama pobijedio Union Olimpije 78-70. 

Ključna se pokazala prva četvrtina u kojoj su 'žuti' primili samo osam koševa i došli do 13 razlike. Union Olimpija u posljednjoj četvrtini uspjela je doći na samo minus dva, ali ipak Splićani su pokazali mirnoću u završnici i došli do pobjede.

Najbolji kod Splita bio je Sobin s 18 koševa, Vujčić je dodao 14, Subotić 13. Kod Union Olimpije čak tri igrača zabila su 14 koševa (Prepelić, Rannikko i Salin).

- Od početka smo pokazali hrabrost i odlučnost da dođemo do pobjede. Imali smo sjajnu energiju i to je bilo presudno u utakmici. Navikli smo na probleme, pa je izostanak Dijana i Mimice za nas bio normalan. Nismo bili spektakularni, ali smo igrali našu igru, a Reinholt je odigrao što smo od njega očekivali - rekao je trener Splita Mladen Erjavec.

- Moji igrači već su u mislima na Božićnim praznicima i to im zamjeram - rekao je trener Union Olimpije Sašo Filipovski.

- Nakon svega želio bih uputiti čestitke momcima, treneru i rukovodstvu kluba, jer je za nas ovo bila mentalno najveća pobjeda. Jučer smo dobili informacije o prodaji dionica. Hvala malim ljudima, koji su kupili po jednu – dvije dionice, no to nije bilo dovoljno. Prodali smo svega 20 - ak posto dionica i došli smo na rub provalije - rekao je Nikola Vujčić te dodao:

- Od prvoga dana smo bili iskreni prema igračima, tako im nisam mogao zatajiti informaciju. Svi su znali da smo pred ponorom, ali ipak smo i u takvoj atmosferi dobiti euroligaša, i to bez dva igrača iz petorke. Momcima svaka čast, sad je red da im se i odužimo.  S rezultatima preoblikovanja upoznao sam odgovorne ljude u gradu i na idućem gradskom vijeću očekujemo bilo kakav vid pomoći. Imam obećanja da će nam pomoći, no sada apeliram na naše vjerovnike, da skinu svoje blokade s računa, kako bi igrači dobili jednu – dvije plaće, jer već deset mjeseci igraju bez plaće. Došli smo u situaciju da se igrači raduju bonu od 400 kuna u trgovačkom centru Victa ili pršutu iz Voštana. Do 3. siječnja traje prijelazni rok u ABA ligi i ako netko odluči zaraditi kruh za svoju obitelj, nitko im neće zamjeriti da odu. 

Bila je to šesta pobjeda Splita u sezoni, uz devet poraza.

Poraz Cedevite

Treći hrvatski predstavnik u ABA ligi, Cedevita, izgubila je kod Radničkog 85:77.

Iako su u posljednju četvrtinu ušli s prednošću, igrači Ace Petrovića u posljednjih deset minuta utakmice to nisu uspjeli sačuvati te su na kraju upisali šesti poraz sezone.

Kod domaćina najbolji je bio Ćapin s 23 koša, dok je Cedevitu predvodio Suton s 15 koševa.

Gečevski presudio Širokom

Široki je kao domaćin izgubio od Skopja 72-71, a pobjednika je tricom odlučio Todor Gečevski. Gečevski je inače bio drugi strijelac gostiju s 15 koševa, dok je najbolji dio Čekovski s 21 košem.

ABA liga, 15. kolo:

  • Split - Olimpija 78-70
  • Cibona - Szolnoki 97-71
  • Široki - MZT 71-72
  • Radnički - Cedevita 85-77

Redoslijed: 1. Igokea 12-2 (-1), 2. Crvena zvezda 10-5, 3. Partizan 10-5, 4. Cedevita 9-6 (-1)… 9. Cibona 6-9, 10. Zadar 6-9, 11. Split 6-9

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika