Obavijesti

Sport

Komentari 19

Cibona izgubila: Milorad Dodik gledao poraz Splita od Igokee

Cibona izgubila: Milorad Dodik gledao poraz Splita od Igokee
9

Cibona je u 17. kolu ABA lige izgubila u Draženovom domu od izravnog konkurenta za ispadanje Krke 86-78. Poražen je i Split. Od njih je bolja bila Igokea 68-60

VIDEO

Domaći poraz od Krke 86-78 gurnuo je Cibonu na 12. mjesto ABA lige. Koliko god je puta ove sezone već izgledalo da su 'vukovi' dotaknuli dno, svakog tjedna izgleda da mogu još niže.

- Ovakva prezentacija nedopustiva je na domaćem terenu, konstatirao je utučeni trener Cibone Danijel Lutz nakon još jednog šokantnog poraza.

Krka je u Zagreb stigla desetkovana, a još joj se u prvoj četvrtini ozlijedio ponajbolji igrač Edo Murić. No umjesto da Cibona to iskoristi, dopustila je gostima da naprave pothvat.

- Odigrali smo herojski - rekao je Smiljan Pavić, nakon što je sa suigračima na terenu proslavio kao da su osvojili naslov prvaka.

Cibona nije znala kako napasti zonu ni kako obraniti 'pick'. Dopustila je Slovencima da za dva poena šutiraju 23-27. Smush Parker pogodio je dvije trice u prvom poluvremenu, ali je u drugom napravio grešku praktički kad god bi primio loptu. Inače staloženi Davor Kus zaradio je dvije tehničke greške zbog prigovora. 'Vukovi' su djelovali potpuno izgubljeno.

Prvi put su poveli krajem druge četvrtine, a na odmor su otišli s vodstvom od četiri razlike nakon trice Tomislava Zubčića sa sirenom. Treću četvrtinu otvorili su serijom 6-0 i pobjegli na deset razlike, no prije završetka tog perioda Krka je već opet preuzela vodstvo i do kraja ga nije ispuštala.

- Da je ovakva igra deset posto ogledalo onoga što radimo na treningu, imao bih neko objašnjenje. Ovaj poraz uveo nas je u tako lošu situaciju kakvu nismo mogli ni zamisliti u bilo kojem trenutku. Na dnu smo, sad nam svaka utakmica o glavu - rekao je Lutz.

Srećom po Cibonu, posljednjeplasirani Szolnoki ionako kupuje status u ABA ligi, te ako završi na dnu, nitko ne ispada iz lige iduće sezone. Cibosi i dalje imaju dvije pobjede više i bolji međusobni omjer od Mađara, pa ostanak u ligi vjerojatno neće doći u pitanje, no ova je utakmica i situacija u koju ih je dovela svakako sramota za bivšeg dvostrukog europskog prvaka.

Marin Rozić s 11 koševa bio je najbolji strijelac Cibone. Šarić, Parker i Žižić zabili su po 10. Krku je do pobjede vodio Lorbek s 22 koša.

Split izgubio od Igokee

Domaći poraz doživio je i Split. Njih je na Gripama pobijedila vodeća momčad lige Igokea 68-60.

Splićani su imali minimalno vodstvo nakon prve četvrtine (21-20), a kada su gosti na početku druge četvrtine preuzeli vodstvo više ga nisu ispuštali do kraja.

- Dobro smo počeli, ali smo pali vrlo brzi i pružili priliku gostima da se odvoje. Igra je bila spora, promašili smo previše zicera i tu treba tražiti ključ poraza - rekao je trener Splita Mladen Erjavec.

- Iako nas smatraju čudom, za mene je i Split čudo, to što kolega Erjavec izvlači iz momčadi. Pogotovo uoči ove utakmice kada mu je puno igrača bilo bolesno - rekao je trener Igokee Dragan Bajić.

Utakmicu je na Gripama gledao i Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.

-  Odlično se osjećam ovdje, došao sam zato jer volim košarku, a i Split je sportski grad. Posjetio sam trofejnu dvoranu u kojoj su pehari nekadašnje Jugoplastike, vidio sam sve te silne trofeje i volio bih da se ovaj klub vrati na staze stare slave. Volio bih da šira zajednica stane iza ovog kluba, koji je postigao tako velike uspjehe u prošlosti – kazao je Dodik, za koga prvo mjesto njegove momčadi nije iznenađenje. 

-   Ova je momčad tri godine zajedno, imamo dobru kemiju, pogodili smo i s pojačanjima. Ova momčad nema istaknutih pojedinaca, svi igraju zajedno, kao prava momčad, a uvijek netko iskoči i tako prolazimo iz kola u kolo. 

Dodik nije želio gledati daleko prema Euroligi. 

- Za sada se vidimo kao stabilan regionalni ligaš. Mi smo iz malog mjesta u kome je košarka jako popularna. Iduće godine naš klub slavi 40 godina postojanja i dobar rezultat će biti najbolja nagrada za tih 40 godina kluba. 

Otkrio je i kao se klub nekad zvao Potkozarje, ali je promijenio ime kada su ga preuzeli on i njegov brat. 

-  Klub je dobio ime po našoj djeci, bratovom sinu Igoru i mojoj kćeri Goci.

Split je imao samo dva igrača koji su zabili dvoznamenkasti broj koševa, Krušlin i Kraljević su zabili po 14. Jorović s 24 koša bio je najbolji kod Igokee.

To je deseti poraz Splićana u sezoni te su sada na omjeru 7-10.

ABA liga, 17. kolo:

Split - Igokea 60-68

Široki - Partizan 87-80

Cibona - Krka 78-86

Redoslijed: 1. Igokea 14-3, 2. Crvena zvezda 11-5, 3. Partizan 11-6, 4. Budućnost 9-7, 5. Cedevita 9-7...9. Split 7-10, 10. Krka 7-10, 11. Široki 6-11, 12. Cibona 6-11...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika