Obavijesti

Sport

Komentari 13

Baka: Došao bih ako Goran Vučević zaista ne želi ostati

Baka: Došao bih ako Goran Vučević zaista  ne želi ostati
8

Kad je Baka Slišković došao na Prekršajni sud u Solinu zbog prometnog prekršaja, sudac mu je skuhao kavu i za dvije minute ga oslobodio, prisjećaju se Splićani...

VIDEO

Dok smo ispred splitskoga HNK razgovarali s Blažom Sliškovićem o mogućnosti preuzimanja Hajduka, iz zgrade je izašao Goran Vučević. Srdačno se pozdravio i rukovao sa Sliškovićem, koji mu je na odlasku dobacio:

- Puno sreće, Gorane. Čuvaj se, gledaj preda se i samo guraj naprijed.

Kad je Vučević otišao, Slišković je rekao:

- Ne bježim ni od kakvih kombinacija, ali ne želim nikome zlo da bih zauzeo njegovo mjesto. Evo, vidjeli ste i sami, poželio sam Goranu puno sreće, jer ćemo, na kraju krajeva, svi proći kroz Hajduk. Najvažnije je da Hajduk bude na mjestu koje zaslužuje.

Upaljenu cigaretu je sakrio u džep i namjerno sam pričao s njim sve dok mu džep nije počeo gorjeti, kaže Petar Nadoveza

I to je Baka, legenda koju svi vole i o kojoj kruži stotine anegdota. Od trenera Nadoveze pokušao je upaljenu cigaretu sakriti u džep.

- Vidio sam gdje je sakrio cigaretu pa sam se malo zadržao u razgovoru s njim, sve dok mu nije počelo dimiti iz džepa. Uh, što smo se smijali. Obojica - prisjetio se Nadoveza.

Baku su u Splitu obožavali i navijači:

- Uvijek sam imao vremena stati, porazgovarati, ‘gurnuti’ kartu ili koji dinar. Želio sam pokazati da sam običan čovjek, da mogu sa svakim sjesti. Nisam prezao ući u najgoru kavanu, gdje su opušci svuda po podu, ali ni u najluksuzniji restoran. Možda je to ljudima ostalo u sjećanju. Sad me zaustavljaju sinovi tih ljudi, kažu kako im je otac pričao o meni.

Zašto 
su Baku toliko voljeli?

Pa nismo ni mi bili u kazalištu

Velež je pobijedio Dinamo 9-2, a Mlinarić se žalio da su bili nemoćni jer su “ružili” do jutra.

- E, moj Mlinka, pa nismo ni mi bili u kazalištu - dobacio je Baka.

Nestao, vratio se pa briljirao

Jednom se na utakmici ozlijedio i jednostavno nestao. Nigdje ga nije bilo tjedan dana. A kad se pojavio, bio je u istoj formi kao prije ozljede, sjeća se Zlatko Vujović i dodaje:

- Nikad nismo saznali gdje je bio tih tjedan dana.

Svi znaju da će Baka zakasniti

Vrlo rijetko Baka na dogovor dođe na vrijeme.

- Istina. Ako je dogovor u 11, svi znaju da nema teorije da dođem prije 11.30. Takav sam - priznao je Slišković.

Nije bježao zbog cigareta

Kao igrač puno je pušio.

- Pušili su i ostali, ali ja se nisam krio otkad sam sa 16 zapalio pred ocem. Znao sam da mi cigareta škodi, ali bilo je jače od mene - kaže Baka.

Šuljao se po aerodromu...

Dok smo išli u Metz, zaboravio sam putovnicu. Kad smo stigli na carinu, pustio sam trojicu ispred sebe i provukao se ispod pulta. I prošao sam, nije me vidio, kaže Slišković.

Blaž je Baka zbog brata

Gdje god je došao, Blaž je za sve uvijek bio Baka.

- Mlađi brat je stalno bio uz mene i, kako nije znao izgovoriti Blaž, zvao me Baka. I tako je to ostalo - ispričao je Slišković.

Ma, hajde bolan, kakav Gattuso...

Vani igrači dobivaju milijarde, a ne znaju stajati na terenu. Eno, onaj Gattuso u Milanu zarađuje pusti novac. Ma, hajde bolan, kakav Gattuso, čudi se Baka.

Bio je boem koji se igrao

S njim je momčad imala dušu. Bio je boem, specifičan tip koji je shvaćao nogomet kao igru. Zato je uvijek i igrao nesputano, kaže bivši suigrač Ivan Gudelj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju