Obavijesti

Sport

Komentari 123

Cijene ulaznica za HNL: Hajduk najskuplji, Osijek najjeftiniji...

Cijene ulaznica za HNL: Hajduk najskuplji, Osijek najjeftiniji...
10

Dinamo jedini u godišnje ulaznice uključuje i europske utakmice, čak i proljetne, kojih će odigrati minimalno tri, a od velike četvorke jedino još Rijeka nije objavila cijene za ovu sezonu

VIDEO

Obavještavamo navijače da je prvotno predviđeni kapacitet godišnjih ulaznica za tribinu zapad dolje u utorak rasprodan. Zbog iznimno velikog interesa navijača klub je odlučio pustiti u prodaju dodatnu količinu godišnjih ulaznica za zapad dolje odnosno još jedan sektor. Godišnja ulaznica osigurava navijačima mjesto na tribini u svim domaćim utakmicama na stadionu Maksimir u Superkupu, HNL-u, Hrvatskom kupu i za sve domaće Uefine utakmice sezone.

Pokretanje videa...

Dinamo - Škendija 3-0 03:54

Objavio je to Dinamo, jedini naš klub koji vlasnicima godišnjih ulaznica jamči i mjesto na svim europskim utakmicama, pa i onima na proljeće, ako ih momčad izbori.

Dinamo je, dakle, nakon dvije pandemijske godine opet u prodaju pustio godišnje ulaznice. Skuplje su 20-ak posto nego 2019. godine, za sjevernu tribinu stoje 700, za zapad gore 1100, a zapad dolje 1800 kuna, odnosno za članove kluba 550, 900 i 1400 kn. Vlasnici godišnjih ulaznica imat će i pravo prvokupa za sve gostujuće utakmice u svim natjecanjima.

Počela prodaja godišnjih karata za Dinamo

Hajduk je prošle sezone prodao više od 8500 pretplata, a ove godine računa i više. Ipak, postoji razlika. 'Modri' su kupnjom godišnje ulaznice omogućili ulaz na sve domaće utakmice, bilo da se radi o europskim ili domaćim, dok su 'bili' postavili neka ograničenja. 

Kupnjom sezonske pretplate osiguravate mjesto za sve utakmice SuperSport Hrvatske nogometne lige, 3. pretkolo Konferencijske lige te za utakmice Hrvatskog kupa (osim finala), koje se u organizaciji Hajduka održavaju na Poljudu.

Najskuplje ulaznice su one za VIP Silver po cijeni od 7500 kuna, što uključuje catering, kao i Zapad Premium od 3000 kuna, zatim je tu i zapad po cijeni od 1500 kuna, istok 1200 i sjever od 750 kn. Na jug se može za 750 kuna.

Osijek ne prodaje sezonske nego - polusezonske ulaznice!? Dakle, samo za osam prvenstvenih utakmica, neku u Kupu ako Osijek bude domaćin ijednoj do kraja godine te onu za 2. pretkolo Konferencijske lige protiv Kizilžara. Dok za moguće ostale europske vlasnik polusezonske ulaznice ima samo prednost kupovine.

Cijena tih Osijekovih paketa je za članove kluba 100 kuna za istok, 150 za zapad, lože su 300 i 500, a VIP 1875, a za navijače koji nisu članovi kluba istok je 200, zapad 300, lože 600 i 1000, a VIP 3750 kuna.

Rijeka još nije objavila cijene godišnjih ulaznica pa kao pokazatelj uzimamo prošlosezonske. Za članove kluba bile su od 360 do 5400 kuna, a za nečlanove od 720 do 7200 kn i također nisu uključivale europske utakmice.

Split: Stadion Poljud,  Finale Hrvatskog nogometnog kupa HNK Hajduk - HNK Rijeka

Dakle, kada bismo usporedili cijene godišnjih ulaznica naše velike četvorke, jedan bi navijač koji odlazi na 'narodsku' tribinu (na Poljudu, Rujevici i Gradskom vrtu istočna, u Maksimiru sad zapadna gore jer istok nije u funkciji), ispada da je najjeftiniji Osijek, a najskuplji Hajduk.

Računajući minimalan broj utakmica - dakle bez ijedne u kupu i s najmanjim brojem europskih susreta - navijač koji nije član kluba na jednu će Osijeku utakmicu ove godine otići za 22 kune, na Rijekinu (prema prošlosezonskom cjeniku) za 31 kunu, na Dinamovu za 38, a Hajdukovu za 50 kuna. 

S tim da jedino Dinamo u sezonske ulaznice uključuje i europske utakmice i Dinamu je minimalan broj europskih susreta tri (ako ispadne u pretkolu Lige prvaka, odlazi u pretkolo Europske lige pa ako ispadne u tom natjecanju, seli se u playoff Konferencijske lige), a ostalima jedna. Dakako, svima su ulaznice za djecu do 14 godine jeftinije.

I ostali klubovi prodaju godišnje ulaznice, a posljednja je to objavila Lokomotiva. Za svega - 150 kuna. Što znači da je odlazak na jednu utakmicu svega 8,33 kune.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 123
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...