Obavijesti

Sport

Komentari 233

Šok za 'furiju': Svjetski prvak ispao sa Svjetskog prvenstva!

Šok za 'furiju': Svjetski prvak ispao sa Svjetskog prvenstva!
16

Dočekali smo i najveće iznenađenje na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Španjolska je izgubila i drugu utakmicu, ovog puta od Čilea 2-0, i tako već ispala sa SP-a...

VIDEO

Nakon Francuske 2002. i Italije 2010. godine, Španjolci su treći svjetski prvak iz Europe koji obranu naslova završava u skupini. Čileanci su u potpunosti nadigrali 'furiju' i pobjedom 2-0 izborili svoje mjesto među 16 najboljih na svijetu.

Bila je ovo prva pobjeda Čilea u 11. susretu protiv Španjolske. Južnoamerička reprezentacija doživjela je osam poraza uz dva remija, no prekid tradicije došao je u najbolji mogući trenutak, u borbi za osminu finala.

Alonso tragičar

A sve je moglo biti potpuno drugačije da je Xabi Alonso bio na svojoj uobičajenoj razini. U 15. minuti nakon ubacivanja Andresa Inieste s lijeve strane ostao je potpuno sam na pet metara, ali njegov udarac lijevom nogom uspio je zaustaviti odlični Claudio Bravo.

Da stvar bude još gora, Alonso je pet minuta poslije izgubio loptu na centru. Čileanci su se sjurili prema golu, odigrali pravu momčadsku kontru i u tri dodavanja izbacili Vargasa u istu situaciju kakvu je Alonso imao na drugoj strani. Vargas se mnogo bolje snašao, prevario Casillasa i doveo Čile u vodstvo.

Već do poluvremena 2-0

Alonso je na poluvremenu ostao u svlačionici, a dotad je Čile već imao 2-0. Baš je Alonso skrivio prekršaj nad Alexisom Sanchezom na 20-ak metara od gola, a Sanchez je sam izveo taj prekid. 

Casillas je loše reagirao, odbio loptu točno u sredinu svog kaznenog prostora, gdje je spremno čekao Aranguiz. Za ocjenu više, Čileanac je špicom zabio nakon tog "skoka u napadu" i pogurao Čile prema pobjedi.

Španjolci bezopasni i u nastavku

Španjolska je ostala bezopasna i nakon ulaska Torresa, Kokea i Cazorle. Točnije, bila je nedovoljno opasna da probije vrlo raspoloženog čileanskog golmana Claudija Brava. A Bravo je, prenosi španjolski As, baš danas postao novi član Barcelone...

Nizozemska i Čile nakon dva kola imaju po šest bodova i u sljedećem kolu odlučit će o prvom mjestu u skupini. Australija i Španjolska i dalje su na nuli, a (još uvijek) aktualnim svjetskim prvacima ovo je prvi put da nisu ušli u osminu finala nakon 1998.

  • Skupina B: Španjolska - Čile 0-2 (Vargas 20', Aranguiz 43')
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 233
VIDEO

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.
VIDEO Halilović kupuje ekipi pivo, dinamovci zaustavili bus na odmorištu kako bi slavili...
24SATA NA FEŠTI NA AUTOCESTI

VIDEO Halilović kupuje ekipi pivo, dinamovci zaustavili bus na odmorištu kako bi slavili...

Nakon što su proslavili velika tri boda u svlačionici, dinamovci su se spremili i sjeli u autobus kojim su putovali u Zagreb. Putem su stali na odmorište Ravna gora gdje su proslavili pobjedu