Obavijesti

Sport

Komentari 0

Čilić i Ančić drugi bod uhvatili za 164 minute

Čilić i Ančić drugi bod uhvatili za 164 minute
1

Mario Ančić i Marin Čilić pobijedili su u Dubrovniku Staracea i Bolellija te osigurali Hrvatskoj vodstvo 2-1 protiv Italije u Davis Cupu

VIDEO

Jesi li vidio, i drugi je pao!, uskliknuo je Marin Čilić nakon što je s dva asa u nizu proslavio pobjedu u parovima protiv Italije. Hrvatska je tako povela 2-1 u susretu 2. kola prve skupine Euroafričke zone Davis Cupa.
Mario Ančić i 19-godišnji Međimurac pobijedili su 7-6, 6-4, 1-6, 6-3 talijanski par. Za 164 minute osigurali su drugi bod Hrvatskoj, oko 2000 gledatelja u dubrovačkom Gospinu Polju dugo je pljeskalo.
- Sretan sam zbog premijerne pobjede s Ančićem u Davis Cupu - rekao je Čilić, kojem je to prva pobjeda za hrvatsku reprezentaciju u parovima uopće.
Čilić je odigrao u singlu i parovima osam mečeva za Hrvatsku, ovo mu je ukupno treća pobjeda.
- Volim igrati u Davis Cupu, osjetiti tu atmosferu. Sada smo puno bliži pobjedi protiv Italije - izjavio je 19-godišnji Marin.
U jubilarnom 30. meču za hrvatsku Davis Cup reprezentaciju Mario Ančić proslavio je 17. pobjedu.
- Previše me nije bilo na terenu tako da sam i dalje gladan tenisa i pobjeda. Ova reprezentacija zaslužuje povratak u Svjetsku skupinu - rekao je 24-godišnji Splićanin.
Hrvatskoj treba još bod protiv Italije kako bi osigurala kvalifikacijski meč za Svjetsku skupinu u rujnu 2008. godine. U 13 sati trebao bi na teren u Gospinu polju Ivo Karlović protiv Andreasa Seppija. Ako "Div" ne uspije pobijediti, potvrdu prolaska trebao bi osigurati Mario Ančić u meču protiv Simonea Bolellija.
Hrvatska nikada nije izgubila meč u kojem je dobila parove. Naša reprezentacija trenutačno je na 10-0 u situaciji 2-1 poslije subotnjeg programa.

Parovi:
ANČIĆ/ČILIĆ - STARACE/BOLELLI 7-6, 6-4, 1-6, 6-3

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu
ANALIZA MEČA ZA TITULU

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu

Kako bih ja bodovao? Usik je sigurno dobio dvije ili tri runde više, plus nokdaun u devetoj. I da je tada sudac malo drugačije reagirao, bio bi to kraj meča, rekao je Mavrović
Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima