Obavijesti

Sport

Komentari 26

Čilić je doveo Ferreiru kojeg je Ljubičić vodio 2-0, 5-1 i ispao!

Čilić je doveo Ferreiru kojeg je Ljubičić vodio 2-0, 5-1 i ispao!
1

Marin Čilić za travnatu sezonu stožeru je priključio Waynea Ferreiru, koji ima pozitivan omjer s Rogerom Federerom, a protiv kojeg je Ivan Ljubičić vodio 2-0 u setovima, 5-1 i 40-15 i - izgubio!

VIDEO

Sretan sam što mogu s vama podijeliti vijest kako će se mojem timu priključiti Wayne Ferreira i bit će s nama za travnatu sezonu. Veselim se što ćemo surađivati, napisao je 15. tenisač svijeta na Twitteru.

Travnata sezona počinje danas u Londonu gdje Marin Čilić brani naslov, a protivnik mu je Čileanac Cristian Garin, 32. tenisač svijeta. Nakon turnira u Queen's Clubu, Čilića čeka nastup na Wimbledonu, gdje je lani poražen u drugom kolu od Argentinca Guida Pelle. 

No, za one mlađe, da objasnimo tko je Wayne Ferreira. Riječ je o Južnoafrikancu koji je osvojio 15 naslova u pojedinačnoj konkurenciji, bio je šesti tenisač svijeta, a najbolji rezultat na Grand slam turnirima su dva polufinala na Australian Openu 1992. i 2003. godine. Na Wimbledonu i US Openu igrao je četvrtfinala.

Jedan je od nekolicine igrača koji pozitivan omjer s Rogerom Federerom. U tri susreta 2001. dvaput je pobijedio Federera, a šest puta pobijedio je Petea Samprasa. No Ferreira je za hrvatske navijače ostao posebno poznat zbog meča protiv Ivana Ljubičića na Australian Openu. Bilo je to 2002. Igralo se 3. kolo. Ne bi tu bilo ništa neobično da hrvatski tenisač nije vodio 2-0 u setovima i 5-1 u trećem setu. 

- Što se dogodilo? Ha,ne znam, ne mislim da sam kriv ili da se nešto senzacionalno dogodilo. Dobro sam odigrao cijeli susret, no kod 5:1 u trećem setu Ferreira je počeo bolje trčati, više je pokušavao, na meč-loptu odigrao nemoguć poen... U tom sam trećem setu imao fizičkih problema, teško sam disao, nedostajalo mi je snage. Imao sam problema s igranjem po velikim vrućinama. Na kraju sam dobio žulj na dlanu, prvi put u karijeri - rekao je Ivan Ljubičić.

Ljubo je igrao pet puta protiv Ferreire i pobijedio ga je samo jednom, dok je Goran Ivanišević protiv Južnoafrikanca igrao sedam puta i slavio četiri puta. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu