Obavijesti

Sport

Komentari 28

Čilić konačno slavio u finalu: Osvojio ATP u S. Peterburgu

Čilić konačno slavio u finalu: Osvojio ATP u S. Peterburgu
11

Marin Čilić u tri je seta, sa 6-3, 3-6, 6-2 svladao srpskog tenisača Janka Tipsarevića na ATP-u u Sankt Peterburgu. Prva mu je to pobjeda u četvrtom odigranom finalu

VIDEO

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić osvojio je šesti turnir u karijeri i prvi ove godine. U finalu ATP turnira u Sankt Peterburgu pobijedio je Srbina Janka Tipsarevića sa 6-3, 3-6, 6-2.

Nakon premijernog naslova u New Havenu 2008., a potom i trofeja u Chennaiju i Zagrebu 2009. i 2010., Međugorac je napokon dočekao novi trijumf na jednom ATP turniru. Uz to, još je šest puta igrao u finalima, tri puta ove godine (Marseille, Umag, Peking).

Za pobjedu protiv Tipsarevića, šestu u sedmom međusobnom meču, trebalo mu je dva sata i 17 minuta. Srpski je tenisač, 13. na svjetskoj ljestvici, imao priliku zaokružiti dva ruska tjedna s dva naslova. Prošli je tjedan, naime, osvojio Moskvu, ali nakon osam pobjeda u nizu, Čilić je stao na kraj njegovoj je seriji.

- Sjajnih je tjedan dana iza mene, odlično sam igrao - rekao je presretni Marin Čilić i dodao:

- Znao sam da imam dobre šanse za naslov. Tijekom turnira sam se stalno gurao prema naprijed, tjerao sam se da igram sve bolje. Siguran sam da se vidimo i iduće godine - istaknuo je naš najbolji tenisač.

U šestom gemu prvog seta našem se tenisaču prvi put ukazala prilika za oduzimanje servisa, što je znao iskoristiti. Bila je to ujedno i jedina break-lopta u tom setu, tako da ga je Čilić sigurno pospremio u džep, ali već u prvom gemu drugog seta su uslijedili problemi. Tipsarević je došao do prve prilike za obrat i uspješno je realizirao, a do kraja seta više nije našem tenisaču pružio šansu za povratak.

Odlučivao je tako treći set u kojem je Čilić najprije u prvom gemu spasio dvije break-lopte, a onda u šestom gemu oduzeo Srbinu servis i otvorio si put ka pobjedi. Potvrdio ju je novim breakom u osmom gemu.

Spomenimo još da se turnir u St. Peterburgu igrao na tvrdoj podlozi u dvorani, uz nagradni fond od 750.000 američkih dolara.

ATP St. Peterburg, finale:

Čilić (4) - Tipsarević (2) 6-3, 3-6, 6-2

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza
IZ NEPOZNATIH RAZLOGA

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza

Andrej Kramarić zabio je dva gola u porazu Hoffenheima u 31. kolu Bundeslige, a nakon utakmice kamere su ga uhvatile u žestokoj svađi s navijačem
Nova europska prvakinja: Prije džuda bila sam mala bucka, a trenirala sam u skloništu
ZLATNA BARBARA

Nova europska prvakinja: Prije džuda bila sam mala bucka, a trenirala sam u skloništu

Plus+ "Za pet godina se nadam da će moja sportska karijera biti gotova. Jer planiram još jedan olimpijski ciklus do Pariza. Mogla bih ja po svojim godinama još jedan, ali..", rekla je Barbara