Obavijesti

Sport

Komentari 24

Čilić: Odigrao sam vrlo solidan turnir, gotovo sam u top-formi

Čilić: Odigrao sam vrlo solidan turnir, gotovo sam u top-formi
1

Odigrao sam nekoliko sjajnih mečeva i ostvario četiri pobjede u nizu. Nakon Pariza, gdje sam došao do četvrtog kola, ovdje sam napravio stepenicu više, kaže Marin

VIDEO

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić u srijedu se oprostio od Wimbledona 13. uzastopnim porazom od Novaka Đokovića, koji ga je drugu godinu zaredom izbacio u četvrtfinalu. Bilo je 6-4, 6-4, 6-4 za prvog nositelja.

- Novak je odigrao zbilja sjajan meč od početka do kraja, bio je na jako visokoj razini i servirao vrhunski tijekom cijelog meča. Nisam servirao najbolje što sam mogao, definitivno nijansu slabije nego u meču protiv Isnera, što je odlučilo nekoliko poena u ključnim trenucima - kazao je Čilić nakon meča.

- Bio mi je to jedan od rijetkih mečeva u karijeri u kojima nisam imao nijednu break-loptu tijekom cijelog meča. Male su stvari definitivno napravile veliku razliku, ali nisam nezadovoljan odigranim. Mislim da sam odigrao solidan meč na dobrom nivou i ovo mi je dobra podloga za ostatak sezone - nastavio je Marin.

- Mislim da je ovaj Wimbledon bio jako dobar, vrlo solidan. Drago mi je što sam ostvario ovaj rezultat, odigrao sam nekoliko sjajnih mečeva i ostvario četiri pobjede u nizu. Nakon Pariza, gdje sam došao do četvrtog kola, ovdje sam napravio stepenicu više. Nešto je slično bilo i prošle godine, tako da sam u usponu s formom. Ona još uvijek nije na najboljoj mogućoj razini, ali jako sam blizu, tako da me to veseli.

Nakon kraćeg odmora, Međugorčanin se nastavlja pripremati za američku turneju i vrhunac sezone na US Openu, turniru na kojem brani naslov, koji počinje 31. kolovoza.

- Predstojeće razdoblje dobro će mi doći da se mogu dobro spremiti za američku turneju. Ovaj Wimbledon otvorio mi je malo oči na čemu još mogu poraditi i meč protiv Đokovića dobro će mi doći da se mogu što bolje pripremiti za ostatak sezone.

- Sljedećih ću nekoliko tjedana iskoristiti za mali odmor i kratke pripreme za Ameriku. Prvi je u planu Washington (od 3. kolovoza), nakon toga dva Mastersa u SAD-u i US Open. Očekuje me dosta velikih turnira, nadam se da ću nastaviti biti zdrav. Fizički se sjajno osjećam, pokušat ću iskoristiti ovo razdoblje da još malo podignem nivo igre, osobito fizičku spremu, tako da budem maksimalno svjež za predstojeće turnire - zaključio je 26-godišnjak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"