Obavijesti

Sport

Komentari 12

Čilić se vratio porazom: Koljeno je izdržalo, ali u Umagu mi je teško igrati, ne odgovara mi...

Čilić se vratio porazom: Koljeno je izdržalo, ali u Umagu mi je teško igrati, ne odgovara mi...

Marin je izgubio od Talijana Cobollija 6-4, 6-3. Imao je šanse za break u prvom i drugom setu, ali nikako nije uspijevao zadržati solidan nivo igre, dok je protivniku ulazilo svašta

VIDEO

Hrvatski tenisač Marin Čilić vratio se na terene, no povratak nije začinjen pozitivno, u prvom kolu ATP 250 turnira u Umagu od Čilića je bolji bio talijanski tenisač Flavio Cobolli sa 6-4, 6-3.

Čilić je odigrao prvi meč u 2023. nakon početka godine. Naime, jedini turnir prije Umaga na kojem je nastupao bio je indijski Pune. Tamo je pobijedio Carballes Baenu i potom predao meč Griekspooru. Uslijedila je operacija koljena i oporavak zbog čega je i pao na trenutačno 100. mjesto na ATP ljestvici.

Pokretanje videa...

00:53

- Koljeno je izdržalo jako dobro, to moram priznati, i to je pozitivno. No Umag je uvijek turnir na kojem je teško igrati, fizički zahtjevan, a i danas je bilo tako. Bili su teški uvjeti, uz dosta vlage, a to ne odgovara igračima kao što sam ja, koji igraju ofenzivnije. Cobolli je bio dobar na nogama, atletski jak, pa nisam imao dovoljno 'slobodnih' poena, nego sam morao 'kopati' za svaki poen. No pozitivno je da sam fizički izdržao - rekao je Čilić, koji se u Umag vratio nakon 2014. godine, a prije toga je ovaj turnir osvojio 2012., dok je finale igrao godinu dana ranije.

Vidjelo se u igri Čilića da ima još puno prostora za napredak, a talijanski kvalifikant je sve njegove propuste iskoristio i plasirao se u drugo kolo.

Na početku meča svaki je igrač osvajao svoj servis gem do 2-2. U tom je trenutku 21-godišnji Talijan napravio jedini break u prvom setu, što je bio ključni trenutak prve dionice.

No, mogao se Čilić vratiti u tom prvom setu jer je kod 4-5, kada je Cobolli servirao za 1-0 u setovima, imao break priliku. Međutim, ostala je neiskorištena i Čilić se našao u zaostatku.

Vrlo brzo je Čilić upao u minus i u drugom setu. Odmah je Cobolli napravio break, a kod njegovog vodstva 3-1 u drugom setu kiša je prekinula meč. Nakon povratka Čilić je smanjio na 2-3 te je imao jednu break šansu za 3-3. Kada to nije iskoristio za njega više nije bilo povratka.

ATP Umag, 1. kolo:

  • Flavio Cobolli (Ita) - Marin Čilić (Hrv) 6-4, 6-3
  • Dino Prižmić (Hrv) - Duje Ajduković (Hrv) 6-1, 6-2
  • Alexei Popyrin (Aus) - Benjamin Bonzi (Fra) 6-4, 7-5
  • Dominic Thiem (Aut) - Facundo Bagnis (Arg) 6-4, 7-5
  • Taro Daniel (Jap) - Martin Landaluce (Špa) 1-6, 7-5, 6-2
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"