Obavijesti

Sport

Komentari 82

Čilić bljesnuo, Nadal se naljutio i promarširao u četvrtfinale

Čilić bljesnuo, Nadal se naljutio i promarširao u četvrtfinale
7

Ako će se zadovoljavati malim stvarima, a situacija je takva da ni to nije loše, onda taj drugi set svakako je poruka da Čilić i dalje ima pravi tenis u sebi. Sve drugo ostaje pitanje forme i kontinuiteta

VIDEO

Čudo, a čudo bi to definitivno bilo uzevši sve okolnosti u obzir, se nije dogodilo. Marin Čilić nije ostvario rezultat sezone i popravio ju ulaskom u četvrtfinale US Opena; ondje će u srijedu protiv Diega Schwartzmana nasuprot trčati i nemoguće stizati Rafael Nadal.

Posve očekivano, a koliko je to za neke bila siguran scenarij, pokazao je primjer upravo sljedećeg Nadalova protivnika. Schwartzman je izbacio Alexandera Zvereva i kad mu je na terenu rečeno da će igrati protiv Čilića ili Nadala, njemu je sve već bilo jasno.

- Sljedeći meč igram protiv Rafe, on je moj prijatelj i veliki rival. Uvijek je užitak igrat s njim i uživat ću.

Naravno da smo htjeli da se Argentinac izblamira pred svijetom, htio je sigurno i Čilić koji nije dočekao zatvoreni krov i dvoranske uvjete na Arthur Asheu jer se vrijeme proljepšalo, ali osim kratkotrajnog bljeska u drugom setu, sve je ostalo u njegovoj igri bilo "po starom". 

Nadal preživio bombardiranje

Jasno da je pokušavao biti agresivan, a što će drugo, da je nastojao udaljiti Španjolca što dalje od osnovne linije, po mogućnosti na tribine, ali ta receptura nije prolazila u prvom setu. Zašto? Zato što je producirao znatno više grešaka nego izravnih poena, pa iako je bio na iznadprosječnih 68 posto ubačaja prvog servisa, uspio ga je izgubiti dvaput u prva tri servis-gema.

Drugi je set donio spomenutu Čilićevu rapsodiju. Podsjetio je Marin što i kako može odigrati, što ima u svom teniskom arsenalu. Nadal je u tim trenucima bio onaj kojeg se ništa nije pitalo, samo promatrač zbivanja i Međugorčeva bombardiranja, ispitivanja samog sebe hoće li što promašiti. Bio je to bez konkurencije najbolji Čilićev set godine i prvi koji je Španjolac izgubio na turniru. 

Poezija koja je, nažalost, s tim izdanjem i završila. Od sljedećih 11 gemova Nadal je osvojio deset (pogledati pretposljednji poen meča!), u Čilićev se tenis vratila "ova godina" i taj slobodan pad jednostavno više nije mogao kontrolirati ni zaustaviti. Ako će se zadovoljavati malim stvarima, a situacija je takva da ni to nije loše, onda taj drugi set svakako je poruka da Čilić i dalje ima pravi tenis u sebi. Sve drugo ostaje pitanje forme i kontinuiteta. Valjda će se i oni ukazati na duži vremenski rok.

US Open, osmina finala:

Marin Čilić (Hrvatska) - Rafael Nadal (Španjolska) 3-6, 6-3, 1-6, 2-6
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao