Obavijesti

Sport

Komentari 50

Cindy osvaja medalje u bazenu, ali i na natjecanjima ljepote...

Cindy osvaja medalje u bazenu, ali i na natjecanjima ljepote...
10

Pobijedila je na natjecanju za najljepšu Hrvaticu u narodnoj nošnji izvan Hrvatske, a sedam dana kasnije bila je Miss sporta. 'Cure su se spremale za izbor pet dana, a ja sam došla, pobijedila i otišla', kaže Cindy

VIDEO

Rođena sam i živjela sam u gradiću Alessandriji, koji nema veze s morem niti je blizu moje kuće bio bazen. Mama mi je čak branila da idem na plivanje, ali sam kriomice trenirala, rekla nam je Cindy Šoštarić (22).

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:46

Tek godinu dana nakon što je počela plivati, Cindy je na juniorskom prvenstvu Italije na 100 metara prsno osvojila broncu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:55

- Odmah nakon tog natjecanja odlučila sam tetovirati žapca. Na talijanskom se prsni stil kaže rana, a rana znači žaba. Nakon te tetovaže mama mi je rekla: 'U redu Cindy, jedna i to je to’. Napravila sam ih još šest, ha,ha... Ali, svaka za mene ima posebno značenje - kaže Cindy.

GNK Dinamo - NK Lokomotiva

U Hrvatsku je došla prije dvije godine i na zimkom prvenstvu osvojila je tri srebrne medalje, na 50, 100 i 200 metara prsno. Uz to, bila je Miss sporta 2016.

- Na natjecanju me vidio fotoreporter, nagovorio da se prijavim i na kraju sam pobijedila - kaže Cindy, koja je par dana prije proglašena za najljepšu Hrvaticu u narodnoj nošnji izvan Hrvatske.

- Djevojke su se malo ljutile na mene, bile su tamo pet dana. Ja sam došla na izbor, pobijedila i otišla, ha, ha...

U Hrvatsku sam došla jer me oduvijek privlačila. Ali, htjela sam vidjeti što je život bez roditelja. Da sam ostala s mamom i tatom, ne bih ni danas znala ništa kuhati. A U Hrvatskoj imamo stan, tako da ne trebam plaćati stanarinu. A ne volim živjeti na račun roditelja, smatra Cindy.

GNK Dinamo - NK Lokomotiva

Roditelji su krajem 80-ih iz Hrvatske otišli u Italiju za poslom.

- Išli su raditi i namjeravali su ostati svega dvije godine. Takav je bio plan. A, eto, ostali su 30 godina. Rodila sam se u Alessandriji i mama je sa mnom cijelo vrijeme pričala talijanski, tata hrvatski. No u hrvatskom mi malo gramatika ne ide - kaže Cindy, koja hrvatski govori savršeno.

Možete satima s njom razgovarati i nikad ne biste pomislili da pored vas sjedi djevojka koja je u Italiji rođena i živjela 20 godina i tek nedavno stigla u Hrvatsku. Uz hrvatsko, Cindy ima i talijansko državljanstvo, a za sebe kaže da je “Hrvatica rođena u Italiji s američkim imenom”. U Hrvatskoj je upisala i studij, na Filozofskom fakultetu studira talijanistiku.

- Želim biti profesorica talijanskog u Hrvatskoj, zato sam odabrala taj fakultet. Hrvatska me oduvijek privlačila, ljeti sam dolazila baki u Zagreb, tako da sam zaljubljena u Hrvatsku još od malena. Sad se ne bih vratila u Italiju za nikakve novce. Ovdje je super.

No Hrvatska kao Hrvatska, u mnogim malim sportovima ima dosta loše uvjete, novca nema.

- Pa, to je jedan od razloga zašto mislim napustiti plivanje. Imam dvaput na dan treninge, što mi uzme sedam sati. Dodajte tome fakultet i nemam slobodnog vremena. A treba mi novac. I ne znam koliko ima smisla trošiti sedam sati na dan na nešto od čega nemate nikakve zarade?! Čula sam da je i prvakinja Hrvatske Ana Radić blizu da prestane s plivanjem. Stoga se paralelno bavim fitness bikinijem jer se u Hrvatskoj od plivanja ne može živjeti - kaže Cindy.

GNK Dinamo - NK Lokomotiva

U Italiji je to puno drugačije.

- Ako ste dobar plivač, zaposli vas vojska ili policija.

Nije to jedina razlika između Italije i Hrvatske. Naravno, Cindy je posebno primjetila jednu, onu o Hrvatima kao “kavopijama” koji ne ustaju lako iz kafića.

- U Italiji se kava pije najviše pet minuta. Ono, dođete, srknete kavu i idete dalje. U Hrvatskoj se sjedi po dva sata na kavi. To me jako iznenadilo, ali sam se navikla. I ovdje su kafići uvijek puni, bez bzira koji dan je, ponedjeljak ili subota. U Italiji je, primjerice, u nekim kafićima drugačija cijena kave ako sjedite i ako stojite. Mislim da je i pizza bolja u Hrvatskoj nego u Italiji. I volim Olivera Dragojevića, slušam ga odmalena - kaže Cindy.

Kad je stigla u Hrvatsku živjela je s bakom Jagicom, koja ju je naučila kuhati. Danas sve radi sama.

- Naučila sam raditi i kolače. Ova malo kompliciranija jela još malo ‘štekaju’, ali i to ću svladati. Jako volim palačinke, ali ne smijem previše jesti jer odmah dobijem koji kilogram, ha, ha... A u bikini fitnessu, u kojem idem na natjecanja, mora se vidjeti svaki mišić. - kaže Cindy.

GNK Dinamo - NK Lokomotiva

Iako je pobijedila u dva natjecanja ljepote, Cindy nema dečka.

- Još nije došao onaj pravi. Tu treba biti jako pametan jer danas je teško naći nekoga kome ćete u potpunosti vjerovati. To je rijetkost i zato treba biti pažljiv. Imam malo slobodnog vremena, ali da nađem pravu osobu, našla bih ja i vrijeme, ha, ha..

Tajne njenih tetovaža

Plivačica sam i jako mi je bitan puls i val. Na prvom natjecanju sam osvojila broncu, a prsni stil se u Italiji zove rana, što znači žaba. Mama se zove Kosanka, tata Siniša, pa sam spojila inicijale u jedno slovo. To sam sama nacrtala. Lutte jusqu’a la fin na francuskom znači ‘bori se do kraja’, a ovo na starogrčkom “uvijek i zauvijek”, to je za mamu jer je daleko...

GNK Dinamo - NK Lokomotiva GNK Dinamo - NK Lokomotiva
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu