Obavijesti

Sport

Komentari 78

Cirkus na Mamićevom suđenju: Ispitivali su Luku u 10 navečer!

Cirkus na Mamićevom suđenju: Ispitivali su Luku u 10 navečer!
5

Pa kad sam čuo optužnicu, htio sam si uperiti pištolj u glavu. Pazite, oni su htjeli manipulirati s Lovrenom i Modrićem. Luku su ispitivali navečer, rekao je Zdravko Mamić, kojem je sudac potom duzeo riječ

VIDEO

Pa nisam ja kriminalac, ja sam tvorac Dinama i borac protiv korupcije! Ova optužnica je nešto najgnjusnije što sam ikad čuo! Laž i besmislica, rekao je Zdravko Mamić na početku suđenja za izvlačenje novca iz Dinama.

Sudac mu je nakon nekoliko opomena oduzeo riječ.

POGLEDAJTE VIDEO

Suđenje braći Mamić na Županijskom sudu u Osijeku Reporter: Danijela Mikola

Posted by 24sata on 27. travnja 2017

Mamić: Pa ja sam borac protiv korupcije

- Dajte mi da kažem samo pet rečenica. Nikad nisam ništa radio na štetu Dinama. USKOK se služi lažima i manipulacijama. Pa kad sam čuo optužnicu, htio sam si uperiti pištolj u glavu. Shvaćam što mi stavljaju na teret, ali nikako ne razumijem optužnicu - rekao je Mamić, koji se prije nego je ostao bez riječi, osvrnuo i na iskaze Luke Modrića i Dejana Lovrena, koje je USKOK ranije ispitao.

- Ponosan sam na njih, USKOK je s njim pokušao manipulirati. Pazite, Modrić je davao iskaz u deset navečer - rekao je Zdravko, nakon čega više nije dobio šansu pričati.

Sporne pozajmice

USKOK Zdravka Mamića u prvoj potvrđenoj optužnici tereti da je izvlačeći novac iz Dinama nezakonito zaradio najmanje 52 milijuna kuna, a njegovog brata Zorana za protupravnu imovinsku korist od 38 milijuna kuna. 

Osim ovog slučaja koji je u travnju prošle godine premješten u Osijek zbog Mamićevih poznanstava s troje zagrebačkih sudaca, USKOK je naknadno pokrenuo još tri istrage, a Mamić je podnio ostavku na dužnost u Dinamu.

Optužba će pokušati dokazati da je Dinamo po nalogu Zdravka Mamića davao pozajmice Zoranu Mamiću koje ovaj nije uredno vraćao, a sporni su i transferi Dejana Lovrena i Luke Modrića.

Optužba tvrdi kako će dokazati kako su Mamić i njegovi suradnici lažno prikazali da Lovrenu pripada polovocia odštete od transfera u Lyon te da je to napravljeno antidatiranjem ugovora. Također, tvrde i kako je Damir Vrbanović u tom slučaju izmijenio više lažnih poruka s Lyonom, a ne jednoj i pogrešno napisano ime kluba.

Lovrenov SMS

Na suđenju je objavljen i sadržaj SMS poruke Nikkyu Vuksanu, na kojega je Mamić prenio poslove nakon gašenja svoje menadžerske agencije, a u poruci koju je navodno napisao Dejan Lovren stoji:

'Kad vam svima sranje dođe do grla, onda ide, Dejane, izvuci nas'.

Suđenje ide dalje pa ćemo vidjeti tko će se izvući, a tko ne. Zasad je predloženo saslušanje 76 svjedoka, spis se sastoji od 14.826 stranica i 2388 dokaznih prijedloga USKOK-a koji Zdravka Mamića i još trojicu okrivljenika tereti da su oštetili Dinamo za gotovo 116 milijuna kuna, a državni proračun za barem 12,2 milijuna kuna neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja