Obavijesti

Sport

Komentari 58

Ćiro: Jerkan je igrao ozlijeđen, bila je to moja fatalna greška

Ćiro: Jerkan je igrao ozlijeđen, bila je to moja fatalna greška
1

Kad je igrač spreman i 90 posto, to nije dovoljno. Sve i da je ovaj koji je 100 posto spreman i lošiji, treba igrati ispred, otkrio je ''trener svih trenera'', Ćiro Blažević...

VIDEO

Niko Kovač je u nedoumici. Puno mu je igrača načeto, među njima su i važne karike Luka Modrić i Ivan Perišić. Luka je nakon El Clasica na Nou Campu propustio nekoliko treninga, očito nije do kraja spreman.

- Niko je već dovoljno iskusan da odluči što je najbolje. Ne sumnjam kako će odluka biti dobra - javio se trener svih trenera Ćiro Blažević.

On je na Euru 1996. godine u četvrtfinalu protiv Njemačke na Old Traffordu dao priliku Nikoli Jerkanu, koji je bio ozbiljno načet.

- Imao je slomljen nos, ali me uvjerio da može igrati, da je dovoljno spreman - prisjetio se Blažević i nastavio:

- Ja sam mu povjerovao. Bio je to najveći zajeb, moja najveća, rekao bih fatalna pogreška. Nisam u igru u tako važnoj utakmici smio staviti ozlijeđenog igrača.

Jerkan je utakmicu protiv Njemačke počeo s maskom, kasnije ju je skinuo, ali bio je tragičar četvrtfinala Eura.

- Kad je skinuo masku, igrao je sa strahom. Stalno je mislio na nos - kaže trener svih trenera.

Na kraju smo izgubili 2-1, Jerkan je napravio penal, a onda je nakon očitog prekršaja na njemu i velike pogreške švedskog suca Lifea Sundella Njemačka zabila pobjednički gol.

- Ozlijeđeni Jerkan pomogao je sucu da napravi što je morao. Da je bio zdrav, ne bi ga Nijemci prolazili. Nakon te utakmice odlučio sam kako mi nikad više neće igrati igrač koji nije 100 posto spreman. I da je spreman 90 posto, to nije dovoljno. Sve i da je ovaj koji je 100 posto spreman i lošiji, treba igrati ispred - tvrdi Ćiro.

Pred Nikom je, dakle, dvojba. Mnogi su načeti, neki od njih sigurno neće moći odraditi 90 minuta. Zna se da je on perfekcionist, ali možda sad zaigra i s onima koji nisu dovoljno spremni.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše