Obavijesti

Sport

Komentari 80

Ćiro: Dok u HNS-u ne shvate, opet će biti kukastih križeva

Ćiro: Dok u HNS-u ne shvate, opet će biti kukastih križeva
1

Ovi u HNS-u nikako da shvate elementarno, da su navijači najvažniji. Mi nemamo svoju svrhu ako njih nema. Zapamtite, opet će biti kukastih križeva, kaže Ćiro

VIDEO

Doveli smo se u situaciju da smo sretni zbog kazne, to je abnormalna situacija. Ovo je drakonska kazna, nisu nas mogli gore kazniti. Mi smo od toga napravili strašnog bauka, u Švicarskoj tu svastiku nitko ne bi ni spomenuo. I to bi bio pravi efekt, rekao je Ćiro Blažević u emisiji Otvoreno na HTV-u.

Tema su, naravno, bile kazne Hrvatskoj i neredi navijača. Trener svih trenera bio je uvjeren da nas neće izbaciti s EP-a iako je predsjednik HNS-a nekoliko puta ponovio da se boji upravo tog scenarija.

- Nije bilo opasnosti da nas izbace nakon Poljuda. Apsurd bi bio da su nas kaznili onako kako je naš predsjednik rekao. Gledao sam ga što priča i sledio sam se. Kaže 'mogu nas izbaciti'. Ma ne mogu! I prvi koji je to trebao reći bio je predsjednik Davor Šuker.

Ćiro kaže da se neće tako brzo promijeniti stvari na bolje ne promijeni li se razmišljanje vodstva HNS-a.

- Dok je god ovakav animozitet prema vodstvu HNS-a, imat ćemo nove huligane. Jer ovi u HNS-u nikako da shvate elementarno, da su navijači najvažniji. Mi nemamo svoju svrhu ako njih nema. Zapamtite, opet će biti kukastih križeva, ustaških kapa i vikanja 'za dom spremni', samo da napakoste... Napravili smo spektakl od svastike, a ja sam znao da je to par huligančića koji žele napraviti zlo jer nose u sebi gorčinu.

Kazne od tri godine zatvora

Igor Štimac rekao je kako bi se sve moglo smiriti samo kad bi bilo volje da se problemi s navijačima riješe.

- Malta se dogodila prije 10-ak godina, a u hrvatskom nogometu se ništa ne mijenja na bolje. Policija, pravosuđe i politika mogu vrlo jednostavno riješiti problem huligana. Ta manjina terorizira sve nas koji volimo reprezentaciju - rekao je Štimac te predložio oštre kazne:

- Vrlo je jednostavno donijeti zakon po kojem bi se svatko tko nanosi štetu ugledu Hrvatske kaznio s tri godine zatvora.

Strah od nereda na Malti

S obzirom na kaznu Hrvatskoj pojavila se bojazan da bi dio takozvanih navijača novi nered koji bi nas mogao koštati izbacivanja iz kvalifikacija mogao prirediti na gostujućoj utakmici s Maltom. Na Malti Hrvatska gostuje 13. listopada u zadnjoj utakmici kvalifikacija, a ta je utakmica sada označena kao visokorizična.

- Nažalost, možemo predvidjeti sličan scenarij i za Maltu. Dva saveza moraju dobro pripremiti tu utakmicu. Moguće je, iako nisam uvjeren u takvu soluciju, da se donese odluka o zabrani gostujućih navijača - rekao je načelnik Uprave policije Krunoslav Borovec.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane
DINAMO - OLMISSUM 3-1

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane

Od prve minute nije bilo upitno tko će slaviti u Draženovom domu. Jako su dobro krenuli domaći i nastavili kroz cijeli susret, a Omišanima nisu uspjeli napraviti razliku s golmanom igračem

Marca: U Realu su preko noći promijenili odluku oko Modrića
ODLUKA ZA LUKU

Marca: U Realu su preko noći promijenili odluku oko Modrića

Hrvat je preuzeo svoju novu ulogu u momčadi, a ono što je pokazao je da u onim minutama koje ima, pa čak i kada je starter, nastavlja biti odlučujući, hvali Marca Modrića
Ivanković o Livaji na padelu i izletu igrača na Hvar: Morali su biti pametniji, pogriješili su...
TRENER HAJDUKA O AKTUALNOSTIMA

Ivanković o Livaji na padelu i izletu igrača na Hvar: Morali su biti pametniji, pogriješili su...

Livaja je i dalje ozlijeđen, Perišić će opet zaigrati u prvih 11, povratnik Melnjak mogao bi dobiti minutažu do kraja sezone, a Sahitiju je oko još bolno i propustit će Goricu. Odjidja? Najlakše sve prebaciti na mlade