Obavijesti

Sport

Komentari 71

City izgubio susret i vrh tablice a Unitedu slavlje i prvo mjesto

City izgubio susret i vrh tablice a Unitedu slavlje i prvo mjesto
4

Manchester United u 28. kolu Premiershipa bio je bolji od West Bromwicha 2-0. Gradski rival City poražen je 1-0 od Swansea. United je preuzeo tako vrh tablice

VIDEO

Nakon 28. kola engleskog nogometnog prvenstva došlo je do smjene na vrhu ljestvice. Manchester United novi je lider nakon što je kod kuće s 2-0 savladao West Bromwich Albion i tako iskoristio minimalni 1-0 poraz gradskog rivala Cityja kod Swanseaja.

"Građani" su na gostovanju na Liberty Stadiumu u Walesu opasno visili čitav susret, a na kraju su doživjeli četvrti ovosezonski (sve u gostima) premierligaški poraz i drugi uzastopni nakon onog istovjetnim rezultatom u Europa ligi od lisabonskog Sportinga sredinom tjedna.

Već u sedmoj minuti pritisak domaćina urodio je plodom. Waynea Routledgea u kaznenom je prostoru oborio vratar Joe Hart, ali se potom iskupio za svoju pogrešku obranivši prizemni udarac s bijele točke Scottu Sinclairu. Swansea je bio konkretnija momčad i u nastavku susreta, dok je momčad Roberta Mancinija s druge strane jalovo prijetila.

Gol vrijedan tri boda pao je u 83. minuti kada je nakon nesporazuma Stefana Savića i Yaye Tourea City izgubio loptu na vlastitoj polovici. Uslijedila je polukontra, a ubacivanje Routledgea s desne strane glavom je u mrežu pospremio Luke Moore.

City je do kraja pokušao stići barem do boda, u 89. minuti je glavom zabio Micah Richards, ali je gol opravdano poništen zbog zaleđa.

S druge strane, Manchester United je na Old Traffordu do pobjede protiv West Bromwicha stigao dvama golovima Waynea Rooneyja. Zabio je tako Rooney sedam golova u zadnja četiri premierligaška nastupa, te je došao do brojke od 20 ukupno golova ove sezone. Prvi je gol Rooney zabio u 35. minuti ljevicom nakon asistencije Javiera Hernandeza, a drugi u 71. iz jedanaesterca koji je prethodno izborio Ashley Young. U trenucima postizanja drugog gola "crveni vragovi" su imali igrača više budući je pet minuta ranije isključen Jonas Olsson.

United sada na ljestvici ima bod više od Cityja.

Premiership, 28. kolo:

Manchester United - West Bromwich Albion 2-0 (Rooney 36, 71-11m)

Swansea City - Manchester City 1-0 (Moore 83)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...