Obavijesti

Sport

Komentari 15

Hrvat obilježio bundesligašku subotu; vodeći favoriti kiksali

Hrvat obilježio bundesligašku subotu; vodeći favoriti kiksali
1

Utakmica Darmstadta i Werdera okončana je rezultatom 2-2, a hrvatski napadač Antonio-Mirko Čolak (23) zabio je dva gola koja su njegovom klubu omogućila osvajanje boda

VIDEO

Šesto kolo njemačke Bundeslige otkrio je novog hrvatskog golgetera u najavi. Poslije Ivice Olića, Marija Mandžukića i Ivana Klasnića koji su punili mreže diljem Njemačke, Hrvatska po svemu sudeći raspolaže još jednim strijelcem.

Čolak dvostruki strijelac

Antonio-Mirko Čolak (23) igrač je Darmstadta u kojem se nalazi na posudbi iz Hoffenheima. Mladić rođen u njemačkom Ludwigsburgu karijeru je započeo u SGV Freibergu, a 2012. počeo je nastupati za drugu momčad Nürnberga za koju je u 59 nastupa zabio 29 golova.

Prošao je i igranje u Poljskoj jer je u sezoni 2014/15. igrao za današnji klub Marija Maloče, Lechiju Gdansk, a prethodne je sezone igrao u 'cvajti' za Kaiserslautern.

Konačno, ove je sezone dobio šansu u Bundesligi i počeo svoje dokazivanje na najvišoj razini. Početak je obećavajuć, današnja dva gola protiv Werdera iz Bremena obilježila su ovo kolo po pitanju hrvatskog nogometa. Inače, Čolak je nastupao za naše U-20 i U-19 i selekcije.

Utakmica Darmstadta i Werdera okončana je rezultatom 2-2, a baš je Čolak zabio u 72. minuti za izjednačenje, odnosno konačni ishod.

VIDEO

Bayernov prvi kiks u Bundesligi; Kovač poražen

Veliko iznenađenje pripremio je Koln remijem na Allianz Areni protiv Bayerna. Bavarski se div očito teže oporavlja od poraza u Madridu od Atletica prethodne srijede, pa je propustio nanijeti prvi poraz gostima. Joshua Kimmich je u 40. minuti doveo momčad Carla Ancelottija u vodstvo, a Anthony Modeste je u 63. donio bod Stogerovim izabranicima. Bio je to ujedno i prvi kiks Bayerna u Bundesligi ove sezone.

Loš vikend očekao je i bivšeg izbornika Hrvatske, Niku Kovača. Njegov je Eintracht minimalno (1-0) poražen kod Freiburga golom Grifa u 4. minuti, a slaba je utjeha Niki i Robertu to što su njihovi izabranici imali veći posjed, nekoliko dobrih šansi i konkretniju igru na terenu.

Haliloviću pola sata, Kramarić upisao asistenciju i bodove

Hertha je pak slomila HSV u Berlinu uz dva gola Vedada Ibiševića. Gostu iz Hamburga nije pomogao niti novi trener Markus Gisdol koji je našem Alenu Haliloviću pružio pola sata igre. Ušao je Alen u 60. minuti umjesto Bobbyja Wooda, a deset minuta poslije Hertha je golom BiH reprezentativca Ibiševića potvrdila tri boda.

Andrej Kramarić zajedno sa suigračima iz Hoffenheima vraća se iz grada Audija s tri boda. Hoffenheim je slavio kod Ingolstadta 2-1, a naš je reprezentativni napadač namjestio prvi gol Sandra Wagnera u 11. minuti. U 35. bilo je 02 golom Demirbayja, dok je poraz domaćih ublažio Austrijanac Hinterseer u 95. minuti golom iz penala.

Leverkusen bez Jedvaja srušio Dortmund

Ubitačan ritam srijeda - subota koštao je Borussiju Dortmund bodova kod neugodnog Bayer Leverkusena. Nakon što je Bayern ispustio bodove protiv Kolna nešto ranije danas, Borussija je pala na Bay Areni golovima Mehmedija u 10., odnosno Javiera Hernandeza Chicharita u 79. minuti. 

Junak je zapravo Turčin Hakan Calhanoglu s dvije asistencije, onaj igrač koji je i Hrvatsku koštao bodova protiv Turske početkom rujna na Maksimiru.

Momčad Rogera Schmidta tako je prvi put dobila Tuchelovu u Leverkusenu nakon dalekog 19. svibnja 2007. godine. Hrvatski reprezentativac Tin Jedvaj nije bio u protokolu za ovaj meč.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza
ŠPANJOLČEVA MANTRA

VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza

Desno rame, nos, lijevo uho, nos, desno uho. To je samo dio praznovjernih rituala koje Rafael Nadal radi prije servisa, a pazi i na položaj bočica, koliko puta stišće energetski gel, ne dodirivanje linija...