Obavijesti

Sport

Komentari 4

Čolak: Tko priča o problemima? Koga god izbornik stavi, neće pogriješiti. Nema tu problema...

Čolak: Tko priča o problemima? Koga god izbornik stavi, neće pogriješiti. Nema tu problema...

Nisam očekivao da će Rijeka biti na prvom mjestu HNL-a, ali sretan sam što jest. Izbornik zna moje kvalitete, u šesnaestercu, u špici. A san bi bio igrati na Svjetskom prvenstvu, kaže napadač Malmöa

VIDEO

Antonio Mirko Čolak (28) prokomentirao je konkurenciju u napadu hrvatske nogometne reprezentacije, borbu s Andrejem Kramarićem, Brunom Petkovićem i Markom Livajom za mjesto u postavi protiv Malte (četvrtak, 20.45), a onda i Rusije na Poljudu (nedjelja, 15 sati).

POGLEDAJTE VIDEO: Okupljanje reprezentacije

Pokretanje videa...

Okupljanje reprezentacije 00:37

- Ja sam dio ove momčadi, izbornik me pozvao i zna moje kvalitete kao špicu, devetku. Nema veze kako ćemo igrati, pružit ću maksimum. On zna gdje su moje kvalitete, u šesnaestercu, u špici najviše volim igrati. Što se tiče konkurencije, mi smo jedna momčad, svi želimo bodove, pobjede, radost, tu više pomažemo jedan drugome nego što smo konkurencija - kazao je napadač Malmöa

Kakva je situacija i raspoloženje u klubu koji je blizu titule? Djurgarden je samo bod iza...

- Imamo još tri kola do kraja prvenstva, odigrao sam skoro 40 utakmica u ovih pola godine. Sve je u našim rukama, možemo osvojiti prvenstvo. Mislim da smo najbolja momčad u Švedskoj, imamo najkvalitetniju momčad, na nama je da pobijedimo svaku utakmicu do kraja i pripremamo feštu.

Juranović: Navijači Rangersa mi viču kad me sretnu. Maltežani? Uh, isprike svim hajdukovcima
Juranović: Navijači Rangersa mi viču kad me sretnu. Maltežani? Uh, isprike svim hajdukovcima

Kako ti se čini ljestvica HNL-a i prva pozicija bivšeg kluba Rijeke?

- Pratim HNL svaki tjedan, nisam očekivao da će biti na prvom mjestu jer su promijenili puno igrača, sportskog direktora itd. Nisam očekivao da će proraditi sve tako dobro, ali sretan sam što su tu gdje jesu. Bit će velika borba s Dinamom, Osijekom i Hajdukom, bit će zanimljivo. Uvijek smo htjeli da HNL bude zanimljiv, da Dinamo ne osvaja svake godine prvenstvo, bit će još zanimljivih utakmica.

Gdje vidiš ključ utakmice protiv Malte?

- Nema lakih utakmica, moramo u svaku ulaziti 100 posto, davati maksimum. Moramo igrati našu igru, kreirati puno šansi i situacija, odmah zabiti. To je ključ za pobjedu, nema druge opcije.

POGLEDAJTE ČOLAKOVU PRESSICU (od 16:30)

Postoji li problem devetke u hrvatskoj reprezentaciji?

- Ne znam tko priča o problemima. Što se mene tiče, nema problema! Dobivali smo skoro u svakoj utakmici, zabijali su i drugi, bitno je samo da je Hrvatska uspješna i pobjeđuje. Na dobrom smo putu i, ako izbornik stavi mene, Livaju, Petkovića ili Kramarića, dobro će odigrati na devetki. Nema tu nikakvih problema...

Kako vidiš probleme s Lukom Modrićem i virozom?

- On je najvažniji igrač u našoj momčadi, nadam se da može odigrati obje utakmice jer je naš motor na sredini terena. Naravno da bismo željeli da i on igra, da pobjeđujemo s njim, ali ako i ne bude mogao, imamo puno kvalitetnih igrača s kojima možemo pobijediti Maltu. Neće biti problema i ne brinem se za to previše.

Bratislava: Sraz Slovačke i Hrvatske u kvalifikacijskom susretu za nogometni SP 2022.

Osjećate li pritisak u momčadi uoči dvije utakmice koje morate dobiti za izravan plasman u Katar?

- Ja ga ne osjetim jer imamo sve u svojim rukama, to je najbolje. Znamo da možemo osvojiti šest bodova, ali idemo korak po korak. Prva utakmica je u četvrtak, za nju se pripremamo, a onda ćemo vidjeti dalje. Nema tu dodatnog pritiska jer u svakoj utakmici želimo pobijediti.

Što bi ti značio nastup na Svjetskom prvenstvu?

- Živim svoj san, uvijek mi je bio san igrati Ligu prvaka i doći do reprezentacije, sad imam tu mogućnost i biti dio kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Daj Bože da budemo u Kataru i da mogu biti dio toga, puno bi mi značilo, bio bi to sljedeći korak u karijeri. Dat ću sve od sebe da se kvalificiramo, a onda ćemo vidjeti što dalje - zaključio je Antonio Čolak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu