Obavijesti

Sport

Komentari 2

Constantini: Francuska je bolja nego na SP-u lani

Constantini: Francuska je bolja nego na SP-u lani
1

Bivši izbornik francuske reprezentacije smatra da su ''tricolori'' u prednosti pred Hrvatskom u subotnjem polufinalnom ogledu na EP-u

VIDEO

Daniel Constantini je francusku reprezentaciju vodio s puno uspjeha, osvojivši s njom dva naslova svjetskog prvaka, 1995. (kada su na Islandu u finalu pobijedili Hrvatsku, op.a.) i 2001. godine. Na Europskom prvenstvu u Norveškoj, Constantini radi kao sukomentator na francuskoj televiziji. Ponudio je svoje dojmove uoči subotnjeg polufinalnog okršaja između Francuske i Hrvatske i za službenu internet-stranicu Europskog prvenstva.
- Ključni igrači francuske reprezentacije imali su više vremena za odmor od hrvatskih. Francuska je svoj plasman u polufinale osigurala i prije posljednjeg kola, pa je u zadnjoj utakmici protiv Mađarske mogla odmarati najvažnije igrače. Izbornik Claude Onesta je izostavio iz postave Omeyera, Karabatića i Gillea. Posebno je važno što je naš vratar Thierry Omeyer imao dva dana bez utakmice. To je dobro za koncentraciju. Osim toga, mi nemamo nikakvih problema s ozljedama u sastavu. Pored svega, Hrvatska je dosad imala teže protivnike na EP od Francuske.
Prošle godine, Francuska je svladala Hrvatsku u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva. Očekuje li Constantini sličnu utakmicu i u Lillehammeru?
- Ne vjerujem, svaka utakmica je priča za sebe. Ali, moram istaknuti da Francuska sada ima još jaču momčad, jer su naši mladi igrači, Nikola Karabatić i Luc Abalo, još više napredovali.
Što će biti odlučujući čimbenik u subotnjoj utakmici?
- Obrane. Francuska ima vrlo jaku obranu, što je dokazala u svakoj dosadašnjoj utakmici na EP. Zapravo, odlučit će hrvatska obrana! Da li će igrati u formaciji 3-2-1, i mogu li to izdržati svih 60 minuta? U tom pitanju je ključ utakmice i eventualnog francuskog uspjeha.
Hoće li sučeljavanje Ivana Balića i Nikole Karabatića donijeti nešto posebno?
- Naravno da hoće. Pa oni su trenutno najbolji igrači na svijetu. Uz još neke, koje ćemo u subotu također vidjeti u akciji u toj utakmici – zaključio je Constantini.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj  posao'
NEPOTREBNA SCENA

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Pala 'petarda' na praznom Poljudu!
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Pala 'petarda' na praznom Poljudu!

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika