Obavijesti

Sport

Komentari 38

Perišić postao lijevi bek! Conte: Bio je baš mukotrpno strpljiv...

Perišić postao lijevi bek! Conte: Bio je baš mukotrpno strpljiv...

Inter je kod kuće slavio protiv Lazija (3-1) i preuzeo vrh Serie A od Milana, a Conte je malo 'promiješao' momčad. Eriksen je igrao zadnjeg veznog, a naš Ivan Perišić je odlično odigrao na poziciji lijevog beka

VIDEO

Ne smijemo zaboraviti da je Ivan rođen kao napadačko krilo, a bio je mukotrpno strpljiv. Znamo da može napadati, ali njegova igra u obrani je bila novitet i večeras je odigrao bez greške, rekao je trener Intera Antonio Conte nakon što je hrvatski reprezentativac Ivan Perišić odigrao jako dobru utakmicu u pobjedi njegovog Intera protiv Lazija (3-1) i to na neprirodnoj mu poziciji lijevog beka.

Serie A - Inter Milan v Lazio

Milan je kiksao protiv Spezije (2-0) i prepustio vrh talijanskog prvenstva gradskom rivalu. Tako će Marcelo Brozović i Ivan Perišić u dresu Intera voditi veliku bitku protiv Marija Mandžukića i Ante Rebića u dresu Milana za 'Scudetto'. A upravo bi Perišić mogao više biti korišten i na novoj poziciji.

Broz i Perišić ispred Mandže i Rebića: Inter je na vrhu Serie A!
Broz i Perišić ispred Mandže i Rebića: Inter je na vrhu Serie A!

Conte ne odustaje od svoje, ali i talijanske, formacije 3-5-2, a za to mu trebaju krila koja će odraditi obrambeni i napadački posao na jednakoj razini. Naš je Ivan prirodno više napadački nastrojen, ali na treningu i kroz razgovore, Conte mu je dao novu dimenziju u igri.

Italian football Coppa Italia match - Juventus FC vs FC Internazionale

- Perišiću smo trebali dati vremena jer smo radili na njegovoj roli. On je napadačko krilo u 4-3-3 ili 4-2-3-1 formaciji. Radili smo s njim na treningu i sada on može puno bolje odraditi dvije faze, braneći se i napadajući. On je igrač koji se vratio u Inter i morali smo se snaći, a iako nam je trebalo malo više vremena, sada ubiremo plodove rada - rekao je trener Intera nakon utakmice.

Srušili Milan, a gol proslavili udaranjem suigrača po stražnjici
Srušili Milan, a gol proslavili udaranjem suigrača po stražnjici

Pokazao je Ivan da i s 32 godine može promijeniti svoj opis posla, a možda bi ga u nastavku sezone mogli gledati kao pravog beka, a ne napadačko orijentirano krilo. 

- Naravno, kada uz Younga, Hakimija i Darmiana imate još jednu opciju to vam ulijeva dodatnu mirnoću - objasnio je trener Conte.

Serie A - Inter Milan v Spezia

I Christian Eriksen je zaigrao mnogo defenzivnije no inače pa bi to mogla biti svojevrsna renesansa u Conteovoj momčadi. Bilo kako bilo, još je dugih 16 kola do kraja Serie A, a bit će zanimljivo pratiti rasplet i lov Hrvata na naslov prvaka Italije.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi