Obavijesti

Sport

Komentari 23

Čop: Najviše mi je žao zbog navijača! Ivanušec: Teško je kad prespavaš prvu utakmicu...

Čop: Najviše mi je žao zbog navijača! Ivanušec: Teško je kad prespavaš prvu utakmicu...

Žao mi je što Liga prvaka neće biti u Zagrebu, najviše zbog ovih navijača. Dali smo sve od sebe, nažalost nismo uspjeli. Okrećemo se Europskoj ligi, rekao je Duje Čop

VIDEO

Dinamo je u uzvratnoj utakmici sa Šerifom igrao 0-0 i tako nakon tragičnog poraza u Tiraspolu ostao bez Lige prvaka.

Dinamo sad može na Španjolce, Engleze, Nijemce... i na Zvezdu
Dinamo sad može na Španjolce, Engleze, Nijemce... i na Zvezdu

Pokušavali su 'modri', nije da nisu. Stiskali su svih 90 minuta, prijetili sa svih strana, imali čak 20 udaraca prema golu moldavskog kluba. Lopta je u njihovim nogama bila dvije trećine vremena, no sve je to džabe, kad je lopta u mreži Šerifa završila - nijednom. Dapače, zamalo su u sudačkoj nadoknadi gosti i poveli nakon što je Traore munjevito istrčao kontru, no Livaković je to obranio.

Šerif je napravio najveći uspjeh u povijesti kluba, a 'modrima' je sad ostala Europska liga. Daleko je to od lošeg, pa tamo je Dinamo napravio povijesni uspjeh izbacivši Tottenham u onoj nevjerojatnoj utakmici, ali ipak je protiv Šerifa trebalo bolje. Nula golova u dvije utakmice zaista je loša statistika.

Prvi se oglasio Duje Čop:

- Nažalost, tako je ispalo. U prvoj utakmici napravili smo puno grešaka, nismo uspjeli popraviti u drugoj. Žao mi je što Liga prvaka neće biti u Zagrebu, najviše zbog ovih navijača. Dali smo sve od sebe, nažalost nismo uspjeli. Okrećemo se Europskoj ligi. Znali smo da moramo napraviti veći pritisak, ali Šerif je zasluženo u Ligi prvaka. Nismo uspjeli zabiti rani gol da bi se nešto otvorilo... Nažalost, nije se dogodilo - rekao je za HTV.

Uzvratna utakmica play-offa Lige prvaka između Dinama i Šerifa

- Dali smo sve od sebe i nismo uspjeli doći do prvog gola pa da se pokrene neka panika kod njih. Šerif je odlična momčad, zasluženo će u Ligu prvaka. Što da kažem... Čeka nas Europska liga i nadam se da ćemo razveseliti navijače.

Oglasio se potom i Luka Ivanušec:

- Nije htjelo ući. Mogu samo čestitati ekipi na velikoj borbi. Htjeli smo, dali smo sve od sebe, imali smo prilika, ali kad prvu utakmicu prespavaš, teško je to uloviti u jednoj utakmici. Probali smo, dali smo sve od sebe. Njihov golman je isto bio na razini danas, obranio neke sjajne udarce. Nije se danas pitalo sve nas, pitalo se nešto i njih. Stvarno su dobra ekipa, treba im čestitati. Napravili smo takav renome u zadnjih par godina i navikli igrače na velike uspjehe, ali eto, kako je, tako je, idemo opet u Europsku ligu pokušati napraviti najbolji rezultat - rekao je za ArenuSport.

Ništa od čuda: Dinamo ide u EL, Šerif će prvi put u Ligu prvaka
Ništa od čuda: Dinamo ide u EL, Šerif će prvi put u Ligu prvaka

Mislav Oršić smatra kako je Šerif zasluženo otišao dalje:

- Ne znam što bih rekao, stvarno. Teško mi je analizirati utakmicu, oni su bili bolji u dvije utakmice i jedino je to bitno. Moramo se okrenuti Europskoj ligi i HNL-u. Nažalost, nismo uspjeli, ali htio bih zahvaliti navijačima što su došli i podržali nas. Nažalost, nismo uspjeli okrenuti ovu utakmicu. Mislim da je OK funkcioniralo, dosta smo dolazili do zadnje trećine, ali tu je onda falio zadnji pas, dobar centaršut da bismo ih malo ugrozili. Malo je falilo nečeg i nažalost nismo uspjeli.

Ako Šerifu u dvije utakmice ne zabiješ ni gol, onda - nisi za LP!
Ako Šerifu u dvije utakmice ne zabiješ ni gol, onda - nisi za LP!

Europsku ligu Oršić smatra uspjehom, rekao je za HTV:

- Možda će netko gledati da je to neuspjeh, ali Europska liga je za nas uspjeh. Možemo predstavljati naš klub u Europi, znamo da možemo daleko dogurati. To će biti naš cilj opet pa ćemo vidjeti što ćemo napraviti.

Oglasio se i Mišić:

- Šef je sve rekao, i previše, haha. Mogu žaliti zbog prve utakmice, tu smo jako podbacili, to je bio danas za nas preveliki zalogaj. Dali smo sve od sebe, danas zaslužili pobjedu. Šerif je dobra momčad, igraju dobar defenzivni blok, nismo to uspjeli probiti. Da je ono Ivanušec zabio,. tko zna što bi bilo poslije. Nismo ih uspjeli ugurati u gol. Idemo dalje, okrećemo se Osijeku i skupinama Europske lige. Lijepo je bilo vidjeti onakvu podršku navijača na kraju utakmice, da su uz nas u dobru i zlu. Neka tako nastave, bodrit nas, a mi ćemo uvijek davati sve od sebe.

Kako su igrači danas reagirali u svlačionici poslije utakmice? U Tiraspolu su bili jako tužni...

- Tužni smo i danas jer nismo uspjeli posao, ući u Ligu prvaka, ali nema puno vremena za tri dana je nova utakmica. Moramo se pripremiti za Osijek, znamo kakvu utakmicu igramo i što nam može ona donijeti - zaključio je Mišić.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener