Obavijesti

Sport

Komentari 37

Ćorić baš uživa pod pritiskom: Obožavam igrati protiv najjačih

Ćorić baš uživa pod pritiskom: Obožavam igrati protiv najjačih
1

Borna Ćorić nastavlja oduševljavati svojim teniskim partijama u Indian Wellsu. Plasmanom u polufinale ostvario je jedan od najvećih uspjeha u karijeri, a kao šlag na tortu dolazi dvoboj s Federerom u subotu

VIDEO

U četvrtak navečer napokon smo vidjeli Bornu Ćorića u punom sjaju. Onog, sa čvrstim i odlično plasiranim udarcima, kakav je bio u velikom dijelu turnira u Indian Wellsu, ali i onog s početka karijere, koji se maksimalno bori za svaku lopticu i svaki poen.

Ćorić u drami dobio Andersona: Za finale igra protiv Federera...
Ćorić u drami dobio Andersona: Za finale igra protiv Federera...

Takav pristup potreban je da bi se pobijedio visoki Južnoafrikanac Kevin Anderson, koji je u ovaj meč ušao s čak 55 as servisa ovog tjedna i samo jednim izgubljenim servis gemom. Borna mu je servis oduzeo dvaput i slavio s 2:6, 6:4 i 7:6.

- Nisam počeo dobro. On je jako udarao, a ja nisam mogao pronaći ritam na lopti - komentirao je Ćorić prvi set, kroz koji je Anderson protutnjao, ostavivši našem tenisaču tek dva gema. U nastavku su se stvari počele mijenjati.

- Krenuo sam ga više pritiskati na servisu, a puno je pomogao i rano oduzeti servis u drugom setu. U trećem sam znao da će odlučivati jedan break ili dva, tri poena i to se dogodilo - rekao je Borna, upisavši prvu pobjedu u četvrtom pokušaju protiv Južnoafrikanca.


U posljednje dvije sezone, Ćorić si je uvijek zadavao neki cilj, u smislu rankinga na kraju sezone, koji bi ga zadovoljio:

- Postavljanje ciljeva je uvijek dobro, ali mislim da ja nisam imao ispravne ciljeve. Ako želim biti TOP 20 igrač, moram raditi na stvarima koje treba popraviti. Ne mogu ući među 20 najboljih samo zato što ja želim biti tamo - izjavio je Borna za službenu stranicu muške teniske organizacije.

Ove godine plan je drugačiji - postaviti fokus isključivo na poboljšanje igre i vidjeti kamo će ga to dovesti. Na početku pripremnog razdoblja za ovu sezonu Ćorić je promijenio kompletan tim. Svoj tenis povjerio je u ruke Riccarda Piattija, Dalibora Širole i Claudia Zimaglie, uz asistenciju Kristijana Schneidera, bivšeg dugogodišnjeg trenera Ane Konjuh, koji s njim putuje na većinu turnira. Promijenio je i agenciju - menadžer mu je sada Ivan Ljubičić.

- Gledao sam neke svoje mečeve i pričao s Riccardom i ekipom. Rekli su mi da ne smijem imati toliko uspona i padova, da to nije dobro niti za moj tenis niti za mene. Tada sam odlučio da moram prihvatiti neke stvari. Kao i sada u prvom setu, morao sam jednostavno prihvatiti da ne igram dobro, da on igra bolje. Ali opet, morao sam vjerovati da mogu pobijediti i to sam napravio.

Prošle je godine često izgledao nestrpljivo, izgubio je puno mečeva, a s time i samopouzdanje. Sad izgleda da sve sjeda na svoje mjesto.

- Puno sam mirniji na terenu sada. Ne uzbuđujem se previše, nemam takve oscilacije i mislim da je to dobro. Ako 'poletim' previše, ne valja, a niti ako potonem nije dobro. Treba biti negdje između cijelo vrijeme.

Hrvatska javnost dobro je zapamtila njegove učestale promjene trenera. U samo tri godine radio je sa Željkom Krajanom pa s Thomasom Johanssonom, Milesom Maclaganom i na kraju s Ivicom Ančićem.

- Ne mogu reći da je to utjecalo na mene, ne krivim nikoga za moje loše rezultate, ali zasigurno nije pomoglo. Radiš s nekim šest mjeseci i onda ti dođe netko drugi i promijeni cijelu koncepciju pa moraš nešto promijeniti i nadograđivati... nije to lako.

Sada je sve to iza njega. Kompletan fokus može usmjeriti na svog sljedećeg protivnika - Rogera Federera. Nije tajna da je Ćorić najbolji upravo kad je u središtu pozornosti.

- O Rogeru nije potrebno trošiti riječi, svi ga znaju. Volim velike pozornice, strku oko tih velikih mečeva, obožavam to - zaključio je naš mladi as.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Đoković: Ivanišević mi više nije trener. Odlučili smo se za razlaz
KRAJ SURADNJE

Đoković: Ivanišević mi više nije trener. Odlučili smo se za razlaz

Šefinjo hvala na svemu, prijatelju. Volim te, napisao je Đoković u objavi o kraju šestogodišnje suradnje s Ivaniševićem. Zajedno su osvojili 12 Grand Slamova
Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?
RAZLAZ UZ DUBOKI DŽEP

Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?

Nesreća je što se samo pobjede broje. Ne valja finale, kao da nisi ni došao na turnir. Tu je stres, uvijek sam ja kriv za sve, kazao je Ivanišević o suradnji s Đokovićem kojoj je i službeno došao kraj