Obavijesti

Sport

Komentari 233

Ćorić dobio Tomića, Karlović je spreman za finale s Đokovićem

Ćorić dobio Tomića, Karlović je spreman za finale s Đokovićem
1

Borna se tako osvetio Tomiću za poraz prošle godine u Indian Wellsu kada je australski tenisač slavio 2-0 u setovima. Bio je to njihov prvi međusobni dvoboj

VIDEO

Mladi hrvatski tenisač Borna Ćorić (19) pobijedio je Australca Bernarda Tomića i kvalificirao se u treći krug Roland Garrosa. Ćorić je slavio nakon dva sata i 49 minuta igre 3-1 u setovima rezultatom 3-6, 6-2, 7-6, 7-6, a pružio je dobru igru protiv 22. igrača svijeta. 

Ćorić je izgubio prvi set, ali se u nastavku sabrao i uspio odnijeti tri seta zaredom. Upisao je 17 aseva, a imao je 64 posto prvog servisa. Pobjeda je mogla biti i uvjerljivija da je uspio iskoristiti više break lopti. Imao ih je 13, a iskoristio je tri. No igrao je dobro, pogodio je 48 winnera naspram Tomićevih 38.

Bio je ovo meč s dosta neprisiljenih pogrešaka. Ćorić ih je napravio 32, a Tomić 45. No to je manje bitno, Ćorić je pobijedio Tomića i izjednačio svoj prošlogodišnji uspjeh na Roland Garrosu kada je stigao do trećeg kola.

- Ideeemooooooo!!! Veliki meč protiv Bernarda i opet treće kolo! Hvala svima na podršci - napisao je Ćorić na Facebook profilu.

Borna se tako osvetio Tomiću za poraz prošle godine u Indian Wellsu kada je australski tenisač slavio 2-0 u setovima. Bio je to njihov prvi međusobni dvoboj. Ćorić će u trećem kolu French Opena imati težak zadatak, igra protiv 16. igrača svijeta i 14. nositelja Bautiste Aguta. Španjolac je u dobroj formi, prva dva kola protiv Tursunova i Mathieua je pobijedio bez izgubljenog seta.

'Doktor' spreman za finale

Ivo Karlović je pobjedom protiv Jordana Thompsona ušao u treće kolo gdje će igrati protiv drugog igrača svijeta Andyja Murraya. 'Doktor' je u klasično dobrom raspoloženju prije meča (petak, 11 sati), a na Facebooku je objavio sliku s Novakom Đokovićem, koji je pobijedio Stevea Darcisa 3-0.

- Spremanje za finale Roland Garrosa - napisao je u šali 'div sa šalate', koji neće imati nimalo lagan zadatak protiv Murraya.

Naime, hrvatski tenisač nikada nije pobijedio Škota, a igrali su šest puta. No možda će se to promijeniti ovaj put. Murray je prva dva meča protiv Stepaneka i Bourguea na Roland Garrosu pobijedio u pet setova, stoga Karlović može iskoristiti nešto slabiju formu škotskog tenisača. 

Pa ipak, imajući u vidu da većina setova, u kojima igra Karlović, ide u tie-break, a ako se stvari poklope, Murray bi mogao loviti rekord Gorana Ivaniševića iz 1992. godine s Olimpijskih igara u Barceloni kada je hrvatski tenisač do polufinala stigao pobijedivši četiri meča u pet setova zaredom. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 233
VIDEO

Bayern - Real Madrid 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

Bayern - Real Madrid 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu
UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real
OD 21 SAT

UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real

Želimo se izolirati od drugih stvari u ovoj utakmici. Važno je da imamo slobodu kako bi odigrali vrhunsku utakmicu. Dat ćemo sve od sebe kako bi pobijedili, znamo kakva je situacija za uzvrat, najavio je trener Bayerna