Obavijesti

Sport

Komentari 0

Ćorić izbacio Francuza, Donna uvjerljiva u Linzu, prošla i Petra

Ćorić izbacio Francuza, Donna uvjerljiva u Linzu, prošla i Petra

U svom drugom dvoboju s Rinderknechom, Ćorić je došao do druge pobjede bez da je bio suočen s "break loptom". Vekić će u petak igrati protiv svoje dobre prijateljice Grkinje Marije Sakkari

VIDEO

U svom trećem nastupu na ATP 250 turniru u Montpellieru 26-godišnji Zagrepčanin Borna Ćorić (ATP - 23.) ostvario je svoju prvu pobjedu, a svladavši Francuza Arthura Rinderknecha (ATP - 68.) sa 6-3, 7-5 probio se u četvrtfinale. 

Trećeg nositelja među osmoricom najboljih čeka 25-godišnji Francuz s američkom putovnicom Maxime Cressy (ATP - 51.) koji je u četvrtak svladao 7. nositelja, Finca Emila Ruusuvuorija sa 6-4, 6-4.

Bit će to Ćorićev prvi obračun s Cressyjem.

U svom drugom dvoboju s 27-godišnjim Arthurom Rinderknechom, hrvatski reprezentativac došao do druge pobjede bez da je bio suočen s "break-loptom". S druge strane, Borna je uspio po jednom u svakom setu slomiti servis suparnika i za 91 minutu doći do pobjede.

U prvom setu je Ćorić došao do "breaka" u šestom gemu, a u drugom je do odlučujuće prednosti došao u 11. gemu, a potom iskoristio drugu meč-loptu, kad je Rinderknech poslao loptu u mrežu.

Ćorić je imao visokih 75% pogođenih prvih servisa i visoku realizaciju na drugom servisu (71%).

I Ćorić i Cressy će se u petak boriti za svoje prvo polufinale u novoj sezoni.

Najbolje rangirana hrvatska tenisačica Donna Vekić (WTA - 33.) plasirala se u četvrtfinale WTA 250 tunira u austrijskom Linzu, gdje je u četvrtak u dvobju 2. kola svladala Amerikanku Madison Brengle (WTA - 82.) sa 6-3, 6-1.

Vekić je bolje ušla u meč i povela sa 3-1, ali je 32-godišnja Amerikanka nadoknadila zaostatak i izjednačila na 3-3. Uslijedila je serija 26-godišnje Osječanke, niz od sedam osvojenih gemova, koji joj je donio osvajanje prvog seta (6-3) i veliku prednost (4-0) u drugoj dionici.

Tennis - Women's Singles - Round 3

Od takvog razvoja događaja Brengle se nije uspjela oporaviti pa je Vekić nakon 76 minuta došla do uvjerljive pobjede.

Bio je to Donnin deseti ovosezonski natup u kojem je ostvarila devetu pobjedu, a jedini je poraz doživjela od Bjeloruskinje Arine Sabaljenke koja ju je pobijedila u četvrtfinalu Australian Opena na putu prema svom prvom Grand Slam naslovu.

Vekić će u petak, u svom prvom četvrtfinalu u Linzu, igrati protiv prve nositeljice i svoje dobre prijateljice Grkinje Marije Sakkari. Bit će to njihov osmi međusobni dvoboj, a hrvatska reprezentativka vodi sa 5-2. 

U nešto kasnijem terminu u Linzu plasman u četvrtfinale izborila je i Petra Martić koja je u 2. kolu bila bolja od Belgijke Alison Van Uytvanck s 6-4, 6-7, 7-6.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani