Obavijesti

Sport

Komentari 25

Ćorić prelomio: Odlučio sam raskinuti suradnju s Piattijem

Ćorić prelomio: Odlučio sam raskinuti suradnju s Piattijem
1

Najbolje rangirani hrvatski tenisač Borna Ćorić (ATP 12) je nakon odlaska s US Opena zbog ozljede odlučio napraviti još jednu promjenu u karijeri. Raskinuo je suradnju s dosadašnjim stožerom iz Piatti tennis centra

VIDEO

Imali smo odlične trenutke na terenu i izvan njega. Zahvalan sam Riccardu na svemu što sam naučio i želim mu sve najbolje, napisao je Borna Ćorić (22) na Instagramu.

Prvi hrvatski reket tako je raskinuo suradnju s trenerom Ricardom Piattijem (60) i njegovim tenis centrom. Hrvatski tenisač odlučio je napraviti novi korak u karijeri i pronaći novo vodstvo koje će mu nakon ozljede pomoći da bude još bolji i pokuša ući u TOP 10 svjetskog tenisa. 

- Hvala i Daliboru na svim treninzima kojima me držao spremnim za sve te mečeve koji su otišli u treći set. Claudio, hvala ti na brizi o mom tijelu i na tome što si bio povremeni fotograf na putu. Nakon nekoliko dana odmora bit ću spreman vratiti se na teren i željan borbe da sezone završim što bolje - objasnio je Borna.

Podsjetimo, Ćorić je predao meč drugog kola US Opena Grigoru Dimitrovu zbog bolova u donjem dijelu leđa. Nakon toga otišao je na odmor i napravio spomenutu promjenu u karijeri. Na azijskim turnirima na tvrdoj podlozi Ćorić će nastaviti svoj put s novim vodstvom koje još nije poznato.

Raskinuo nakon dvije godine

Borna Ćorić je suradnju s Riccardom Piattijem započeo u prosincu 2017. godine, kad je postao klijentom menadžerske agencije koju vodi proslavljeni hrvatski tenisač Ivan Ljubičić, kome je Piatti bio trener tijekom cijele profesionalne karijere.

Pod Piattijevim vodstvom Ćorić je došao do najboljeg renkinga u karijeri, 12. mjesta na kraju 2018. godine u kojoj je osvojio naslov na turniru serije 500 u njemačkom Halleu, gdje je u finalu svladao Rogera Federera te u Šangaju odigrao svoje prvo finale na turnirima iz Masters 1000 serije, u kojem ga je nadigrao Novak Đoković.

Iako Ćorić nije naveo razlog za prekid suradnje s Piattijem i njegovim suradnicima, simptomatično je što je do toga došlo nakon što je zaredao s ozljedama koje su ga spriječile u nastupu na Wimbledonu i prisilile ga da bez borbe preda meč 2. kola US Opena Bugarinu Grigoru Dimitrovu, koji će igrati u četvrtfinalu protiv Rogera Federera.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao