Obavijesti

Sport

Komentari 4

Ćorić protiv Rubljova u finalu!

Ćorić protiv Rubljova u finalu!

Pobjedom protiv Raonića Ćorić je ponovio prošlogodišnji rezultat u Sankt Peterburgu kada je također stigao do finala. Tad je igrao s Medvedevim, sada će na Rubljova

VIDEO

Najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u finale ATP turnira u Sankt Peterburgu, on je u polufinalu nadigrao Kanađanina Miloša Raonića sa 1-6, 6-1, 6-4 nakon sat i 56 minuta igre.

POGLEDAJTE VIDEO: Ćorić na treningu

Pokretanje videa...

Borna Ćorić na treningu 01:37

Bio je ovo drugi međusobni susret Ćorića i Raonića u kojemu je naš igrač uzvratio Kanađaninu za poraz u Delray Beachu prije tri godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pobjedom protiv Raonića Ćorić je ponovio prošlogodišnji rezultat u Sankt Peterburgu kada je također stigao do finala u kojemu je uspješniji bio Rus Danil Medvedev. I u nedjelju će Ćorić za naslov igrati protiv Rusa, no ovaj put će mu suparnik biti Andrej Rubljov.

Ćoriću će nastup u nedjeljnom finalu biti sedmi završni susret na ATP Touru. Dosada je osvojio dva naslova, Marakeš 2017. i Halle 2018., dok je posljednji nastup u finalu imao upravo lani u Sankt Peterburgu u rujnu.

Ćorić je vrlo brzo izgubio prvi set, a ključan je bio drugi gem koji je trajao više od 10 minuta tijekom kojega je naš igrač spasio tri "break-lopte" suparnika, svaku odličnim servisom, no na četvrtu je napravio dvostruku servis pogrešku. Raonić je ekspresno potom stigao do vodstva od 5-0, a samim time i seta.

Sjajni Ćorić do polufinala! A sada slijedi Miloš Raonić...
Sjajni Ćorić do polufinala! A sada slijedi Miloš Raonić...

No, u drugom setu se situacija potpuno izmijenila, Ćorić je počeo mnogo bolje reternirati jake Raonićeve servise te je već kod vodstva od 1-0 stigao do tri vezane "break-lopte". Iskoristio je treću za 2-0, a to je bio prvi Raonićev izgubljeni servis-gem na turniru. Ćorić se nije zaustavio na tome, kod prednosti od 3-0 s tri je odlična "winnera" stigao do prednosti od 15-40 na servis suparnika da bi tada Raonić promašio jedan bekhend te je Ćorić stigao do nedostižnih 4-0.

Početkom trećeg seta Ćorić je uspio spasiti tri "break-lopte" u svom prvom servis-gemu u toj dionici igre, a nakon što je prebrodio u malu krizu ponovno je zaigrao mnogo bolje te je ključi "break" ostvario za prednost od 3-2. Do kraja dvoboja naš je igrač čvrsto držao svoj servis za bitnu pobjedu.

Ćorić u 1/4 finalu St. Peterburga
Ćorić u 1/4 finalu St. Peterburga

- Ne znam jesam li ikad igrao tako loše kao u prvom setu. U drugom setu sam pronašao ritam, zaigrao bolje i na kraju uspio pobijediti - rekao je Ćorić po završetku dvoboja, a zatim se osvrnuo i na svog sljedećeg suparnika Rubljova od kojega je izgubio u sva tri prethodna međusobna dvoboja:

- Rubljov igra možda i najbolji tenis u životu. Nadam se kako ću i ja u nedjelju moći odigrati svoj najbolji meč.

Rubljov je do finala stigao 4-6, 6-3, 6-4 pobjedom protiv još jednog Kanađanina Denisa Šapovalova. Za 22-godišnjeg Moskovljanina to će biti osmi finale u karijeri, a dosada je osvojio pet naslova.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...