Obavijesti

Sport

Komentari 5

Ćorića je u 1. kolu Wimbledona izbacio 308. tenisač na svijetu

Ćorića je u 1. kolu Wimbledona izbacio 308. tenisač na svijetu

Borna je odmah na početku nastavka imao tri set-lopte za izjednačenje u setovima, od 0-2 u setovima izborio je peti set, ali nije mogao do pobjede protiv Argentinca Guida Pelle

VIDEO

Hrvatski tenis ostao je bez predstavnika u muškoj pojedinačnoj konkurenciji na ovogodišnjem Wimbledonu nakon što je Argentinac Guido Pella (ATP - 308.) u pet setova (6-3, 7-5, 4-6, 3-6, 6-1) svladao Bornu Ćorića (ATP - 14.) u dvoboju prvog kola koji je započeo u ponedjeljak, a završen je u srijedu.

Pokretanje videa...

Bivša Ćorićeva djevojka izašla nakon prekida: 13 godina starija pjevačica pokazala mu što gubi 00:45

Bio je to njihov treći dvoboj i druga pobjeda 33-godišnjeg ljevorukog Argentinca koji je pri prekidu meča u ponedjeljak imao prednost jednog seta (6-3), dok je u drugom rezultat bio 4-4. Kiša je spriječila nastavak dvoboja u utorak, a u srijedu je Ćorić uvjerljivo osvojio servis za 5-4 i u desetom gemu imao tri set-lopte.

Međutim, neiskorištene prilike na servis suparnika pokazat će se presudnima, kako za ishod drugog seta, tako i za cijeli meč. Pella je u 11. gemu iskoristio svoju priliku za 'break', a potom bez problema došao do prednosti od 2-0 u setovima.

Od 4-4 u trećem setu, hrvatski tenisač je nanizao pet gemova i potpuno se vratio u meč. Nakon nešto manje od tri i pol sata igre Ćorić je izborio peti set. No, do konačnog preokreta 26-godišnji Zagrepčanin nije došao. Od 1-1 u odlučujućem setu Pella je nanizao pet gemova i po drugi put u Wimbledonu rastužio navijače hrvatskih tenisača. Naime, 2018. je u meču drugog kola u pet setova svladao Marina Čilića nadoknadivši zaostatak od 0-2 u setovima.

Ćorić je u svom petom dolasku u Wimbledon, a prvom od 2018., po četvrti put zaustavljen u prvom kolu. Neiskorištene 'break-lopte' (3/17) glavni su razlog za još jedan razočaravajući Bornin nastup na travi u All England Clubu, gdje će hrvatski tenis u pojedinačnoj konkurenciji predstavljati samo Petra Martić i Donna Vekić.

Martić je još u ponedjeljak izborila nastup u drugom kolu, a u srijedu joj se pridružila i 27-godišnja Osječanka pobijedivši Kineskinju Zhang Shuai sa 6-2, 6-3 za 73 minute.

Vekić će u drugom kolu igrati protiv Amerikanke Sloane Stephens, a suparnica Petri Martić je Francuskinja Diane Parry.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše