Obavijesti

Sport

Komentari 3

Ćorićeva šetnja do četvrtfinala: Sad ga čeka Španjolac Bautista

Ćorićeva šetnja do četvrtfinala: Sad ga čeka Španjolac Bautista
1

Ćorić (ATP - 50.) je protiv Bautiste Aguta odigrao četiri meča, a samo je jednom izašao kao pobjednik. No, to je bio i jedini dvoboj koji su odigrali na tvrdoj podlozi, u četvrtfinalu turnira u indijskom Chennaiju 2016.

VIDEO

Borna Ćorić postao je u srijedu prvim četvrtfinalistom ovogodišnjeg izdanja ATP turnira serije 500 u Dubaiju, gdje je u 2. kolu lakoćom pobijedio Francuza Benoita Pairea (ATP - 46.) sa 6-1, 6-4 za samo 63 minute igre.

Naš je 21-godišnji tenisač projurio prvim setom za 26 minuta, uz čak tri oduzeta servisa 28-godišnjem Francuzu. Kad je 'breakom' u četvrtom gemu i potvrdom u sljedećem Ćorić stigao do vodstva 4-1 u drugom setu, činilo se da će Paire doživjeti pravi rezultatski fijasko.

Međutim, francuski tenisač je smogao snage za privremeni preokret. Nanizao je tri gema, vratio 'break' zaostatka i izjednačio na 4-4. No, tada je opet proradio Ćorić. Bez izgubljenog poena je držao servis za vodstvo 5-4, a u sljedećem gemu je iskoristio priliku za peti 'break' realiziravši prvu meč-loptu.

Bio je to drugi dvoboj Ćorića i Pairea i druga pobjeda Zagrepčanina. Prvi put, u Cincinnatiju 2016. naš je tenisač za pobjedu trebao tri seta.

Našem je tenisaču ovo drugi četvrtfinale u 2018. i drugi na turniru u Dubaiju. Prije tri godine je iz kvalifikacija stigao do polufinala, a na tom putu tada pobijedio Andyja Murrayja, da bi ga u polufinalu nadigrao Roger Federer.

Igrat će protiv Španjolca Roberta Bautiste Aguta (ATP - 23.) koji je sa 6-4, 6-7 (2), 6-1 nadigrao francuskog tenisača Pierre-Huguesa Herberta.

Pobjedom nad Herbertom 29-godišnji Španjolac je izjednačio svoj najbolji rezultat na turniru u Dubaiju, gdje je četvrtfinalist bio i 2016. godine. I Borni Ćoriću je ovo drugo četvrtfinale na ovom turniru. Prije tri godine je iz kvalifikacija stigao do polufinala, a na tom je putu tada pobijedio 3. tenisača svijeta, Britanca Andyja Murrayja u četvrtfinalu, da bi ga u polufinalu nadigrao Roger Federer.

Ćorić (ATP - 50.) je protiv Bautiste Aguta odigrao četiri meča, a samo je jednom izašao kao pobjednik. No, to je bio i jedini dvoboj koji su odigrali na tvrdoj podlozi, u četvrtfinalu turnira u indijskom Chennaiju 2016. godine.

Španjolac je triput pobjeđivao 21-godišnjeg Zagrepčanina na zemljanoj podlozi: 2015. u četvrtfinalu umaškog turnira, iste godine i u Hamburgu te 2016. u 3. kolu Roland Garrosa.

Našem tenisaču ovo je drugo četvrtfinale u 2018. godini. Prvo je odigrao u Dohi, gdje ga je pobijedio Rus Andrej Rubljov. Ne računamo li polufinale NextGen Mastersa u Milanu, Borna Ćorić u polufinalu ATP turnira nije bio još od travnja prošle godine i nastupa u Marakešu, gdje je osvojio svoj jedini naslov u karijeri.

Bautista Agut je u 2018. već bio u finalu. U drugom tjednu nove sezone Argentinac Juan Martin del Potro ga je svladao u borbi za pobjednički trofej u novozelandskom Aucklandu.     

ATP Dubai - 2. kolo

Roberto Bautista Agut (Špa/3) - Pierre-Hugues Herbert (Fra) 6-4, 6-7 (2), 6-1

BORNA ĆORIĆ (HRV) - Benoit Paire (Fra) 6-1, 6-4

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika