Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
13 komentara

Coulthard: Ferrari treba novog vozača, Massa nije onaj stari

On je vrlo drag, ljubazan dečko koji uvijek vozi sa svim srcem, ali više ne pokazuje rezultate koje je postizao prije nesreće u Mađarskoj 2009. godine, kaže Coulthard

AFP/PIXSELL
Foto: AFP/PIXSELL
13 komentara

Takav razvoj situacije u slučaju Brazilca Felipea Masse predviđa bivši pilot Formule 1 David Coulthard, a razlog pronalazi u lošim rezultatima Ferrarijevog vozača.

Iako je Massa sa momčadi Ferrarija vezan do kraja 2012. godine po Coulthardovom mišljenju Felipe bi mogao "odlepršati" i prije negoli iduća sezona i počne. Razlog tome Britanac, nekadašnji vozač Williamsa, McLarena i Red Bulla sa 246 odvezenih utrka, vidi u lošim rezultatima Masse u ovoj i prošloj sezoni.

Uspoređujući njega i njegovog momčadskog kolegu Alonsa vidljivo je da mu Brazilac nije ni "do koljena", pa ni njegova uloga vodonoše nije ispunjena. Alonso je u ovoj sezoni pobijedio u jednoj utrci i osam puta se penjao na pobjedničko postolje, Massa se može pohvaliti sa četiri peta mjesta te šestim mjestom u ukupnom poretku sa 98 bodova što je čak 129 bodova manje od Španjolca.

Coulthard takve rezultate smatra glavnim razlogom zbog kojih bi Ferrari mogao potražiti Massinu zamjenu i prije isteka ugovora:

- U Formuli 1 je sve moguće, to sam naučio u svojih sedamnaest godina - izjavio je David Coulthard.

- On je vrlo drag, ljubazan dečko koji uvijek vozi sa svim srcem, ali više ne pokazuje rezultate koje je postizao prije nesreće u Mađarskoj 2009. godine. Ferrari stoga vjerojatno nema drugog izbora nego potražiti drugog vozača - mišljenja je Britanac, te dodaje:

- U Formuli 1 ste uvijek pod pritiskom. Čak je Sebastian Vettel pod pritiskom, samo druge vrste. Massa možda osjeća da njegova karijera u Formuli 1 polako ide svome kraju. Sa ovakvim rezultatima neće moći ostati u Ferrariju još dugo. Momčad će sigurno tražiti dva najbolja vozača koja mogu naći kako bi bili što jači u idućoj sezoni.

Naši partneri pišu
Message