Obavijesti

Sport

Komentari 27

Coulthard o Schumiju: Bio je žestok na stazi, ali i ljudina...

Coulthard o Schumiju: Bio je žestok na stazi, ali i ljudina...
1

Ako si bio dio njegovog kruga povjerenja onda ti je bio odan, a ako nisi u potpunosti bi te ignorirao. Kad se umirovio dao mi je svoju kagicu, rekao je David Coulthard

VIDEO

Veliki rival Michaela Schumachera iz oktanskog cirkusa David Coulthard u kolumni za Daily Telegraph otkrio je neke nepoznate pojedinosti iz života sedmerostrukog F1 prvaka, s kojim se družio i izvan staze.

- Molim se da će se izvući kako bi vidio kakve su lijepe stvari ljudi rekli o njemu. Istina je ta da Michael nikad nije dobio ono priznanje u skladu s njegovim rezultatima. U Velikoj Britaniji se godinama smatrao negativcem. Kao Nijemac bio je nemilosrdno učinkovit, ultra agresivan. Za razliku od Jackieja Stewarta i Juana Manuela Fangija, koji su ostavljali prostora na stazi, Michaela nije bilo strah od sudara kako bi došao do pobjede. Nekad je znao prijeći granicu kao u Jerezu 1997. i Rascasseu 2006. 

- Imali smo mnogo sukoba na stazi, najpoznatiji onaj iz Spa 1998. kad je, nakon što smo se sudarili na mokroj stazi, došao u McLarenov boks i optužio me da sam ga htio ubiti. Pitao sam ga poslije je li ikad bio u krivu u nekom trenutku svojeg života. Odgovorio mi je: 'Ne bih se mogao sjetiti'. Potpuno je vjerovao u sebe zato je bio prvak - napisao je bivši škotski pilot McLarena u kolumni i dodao:

- I kakav je bio prvak - 91 pobjeda i sedam naslova prvaka. Michael mi je bio mjerilo. Ako bih ga pobijedio znao bih da sam napravio jako dobar posao. Mojoj karijeri je davao kredibilitet.

No Coulthard je otkrio i drugu Schumijevu stranu o kojoj se malo zna.

- Bio je žestok protivnik na stazi, ali istovremeno obiteljski čovjek, nježan i darežljiv. Ako si bio dio njegovog kruga povjerenja onda ti je bio odan, a ako nisi u potpunosti bi te ignorirao. Sjećam se kad Michael zvao na njegove privatne zabave, ostajali bismo pušiti cigare i popiti nekoliko pića te mi je govorio koliko je sretan da radi ono što voli - kaže Coulthard i dodaje:

- Uvijek smo imali uzajamno poštovanje. Kad se Michael umirovio krajem 2006. godine, prišao mi je i predložio da zamijenimo kacige. Nikad me to nije tražio, zašto bi tražio moju kacigu? Ali znao je da ih skupljam i bio sam počašćen što mi je ponudio svoju. Ona je jedna od mojih najvrjednijih stvari i znam da on moju kacigu čuva u svojem domu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše