Obavijesti

Sport

Komentari 2

Čovjek koji je Dinamu osigurao naslov: Drago mi je zbog toga

Čovjek koji je Dinamu osigurao naslov: Drago mi je zbog toga
2

Napadač Osijeka Mirko Marić dvije i pol godine bio je igrač Dinama, za koji nikad nije zaigrao ni sekunde, no zato je sad, kao igrač Osijeka, donio titulu Dinamu

VIDEO

Prvo Rijeka, pa Slaven, pa onda još i Lokomotiva... Nikako Dinamo nije uspijevao staviti i drugu ruku na pehar, nisu posao znali dovršiti ni Soudani, ni Gavranović, ni Ćorić, ali zato jest - Mirko Marić! Igrač Osijeka koji je na Poljudu zabio za 1-1 protiv Hajduka, ali i za otklanjanje svih dvojbi. Dinamo je i 19. put prvak Hrvatske.

- Da, tako je ispalo - sa smiješkom kaže Marić.

- Ne moram ni pričati da sam na Poljudu igrao samo za sebe i svoju momčad, da mi Dinamova titula u tom trenutku nije predstavljala baš nikakav dodatan motiv. Uostalom, ‘modri’ bi do kraja prvenstva valjda i sami osigurali taj naslov. Ali, eto, ovako sam im ga malo ranije osigurao ja. I drago mi je zbog toga - dodao je napadač iz Gruda.

Uostalom, dobar dio tih igrača bivši su mu suigrači. Iako, više teoretski nego u praksi. Marić je, naime, od ljeta 2014. do zime 2017. bio pod ugovorom s Dinamom, ali nikad u plavom dresu nije i zaigrao.

Dinamo prvak! Hajduku samo bod protiv Osijeka na Poljudu
Dinamo prvak! Hajduku samo bod protiv Osijeka na Poljudu

Odmah je otišao u Lokomotivu, iz koje ga je Dinamo prodao u Videoton. Za njega je platio Širokom Brijegu 100.000 eura, a na odlasku u Mađarsku donio je u Maksimir pet puta više.

- Da, malo žalim što nikad nisam zaigrao za Dinamo, ali zbog toga doista nikome ništa ne zamjeram. Moj se nogometni put jednostavno odvio na drukčiji način. I svime sam apsolutno zadovoljan - kaže Marić.

Pomalo nevjerojatno, ali igrao je Marić čak i za reprezentaciju Hrvatske kao igrač Lokomotive na posudbi. A za Dinamo, eto, nikad.

- Tako je to ispalo, to je samo dokaz koliko život nogometaša zna biti čudan. Zaigrao sam za Hrvatsku na Kina kupu i to ću pamtiti cijeli život. No sad razmišljam samo o Osijeku, Dinamo je za mene stvar prošlosti - tvrdi Mirko.

NK Osijek - HNK Cibalia

Do Osijeka, za koji je ove sezone zabio deset golova i skupio četiri asistencije, došao je preko Mađarske. Utabanim putem.

- Bilo je jasno kako za mene neće biti mjesta u Dinamu, dobio sam dobru ponudu iz Videotona i otišao. Mađarska je bila dobro iskustvo, ali nije sve ispalo kako je bilo planirano i odlučio sam doći u Osijek, što se pokazalo kao pravi potez - govori Marić.

Potpisao je posljednji čin ovosezonske drame u HNL-u, koja kao da je odbijala završiti. Sve dok se nije “ukazao” Marić i nasred Poljuda prekinuo zabavu. Te omogućio igračima Dinama da titulu dočekaju - u fotelji. Uostalom, bilo bi glupo da jedna ovakva sezona završi uobičajeno, klasično...

Kronologija Dinamove prvenstvene sezone

Gotovo savršeni Od mogućih 27 bodova u prvoj četvrtini prvenstva Dinamo je uzeo 25. Pali su Hajduk i Rijeka, jedini remi bio je onaj iz Osijeka.

Prva kriza Krajem rujna pojavili su se prvi problemi. U četiri kola upisao je tri remija (Istra, Osijek, Hajduk), a loš niz zaustavila je pobjeda protiv Rijeke.

Velikih +12 Do kraja jeseni samo je još Rudeš uzeo bodove Dinamu (1-1), pa su “modri” na stanku otišli s ogromnih 12 bodova više od Hajduka.

Cvitin slom Nakon pobjede u Osijeku - kaos. Prvo poraz od Hajduka pa i od Rijeke... Kad je porcija stigla i od Lokomotive, Cvitanović je morao otići...

Jura, spašavaj Nakon poraza od Osijeka, uoči derbija na Poljudu, prednost se istopila na pet bodova. No tad je Dinamo zablistao i otišao na plus osam.

Još malo Ta pobjeda u Splitu bila je jedina Dinamova u šest kola, brljali su “modri” na sve strane, sve dok Mirko Marić nije zabio gol koji eliminira Hajduk.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2

VIDEO

Bruno Fernandes objavio fotku s proslave Dinama uz jednu riječ
ZVIJEZDA MAN. UNITEDA

Bruno Fernandes objavio fotku s proslave Dinama uz jednu riječ

Kapetan "crvenih vragova" osvrnuo se na sjajnu sezonu koju je Stefan Ristovski imao u Dinamu. Njih dvojica igrali su skupa gotovo tri godine u Sportingu

Tko je José Boto? I Mourinho ga htio u timu: 'Hrvatska je dobra zemlja, nije ovo Tadžikistan...'
PROPUCALI MU AUTO

Tko je José Boto? I Mourinho ga htio u timu: 'Hrvatska je dobra zemlja, nije ovo Tadžikistan...'

Prodao je zvijezde Benfice za desetke milijuna eura, radio u Šahtaru i PAOK-u, zimus stigao u Osijek, a prošli tjedan razišao se s trenerom Zekićem. U noći na utorak propucali su mu auto dok je bio na odmoru
Modrić otkrio gdje će živjeti kad ode u mirovinu i dodao: Sanjam oproštaj od nogometa u Realu
ŽELI NASTAVITI IGRATI

Modrić otkrio gdje će živjeti kad ode u mirovinu i dodao: Sanjam oproštaj od nogometa u Realu

U početku mi je bilo to teško razumjeti jer sam tijekom čitave karijere bio u početnom sastavu. Kasnije sam prihvatio tu svoju novu ulogu, mislim da sam dobro odigrao i da je trener zadovoljan, rekao je Luka