Obavijesti

Sport

Komentari 205

Dinamo prvak! Hajduku samo bod protiv Osijeka na Poljudu

Dinamo prvak! Hajduku samo bod protiv Osijeka na Poljudu
7

Hajduk je odigrao 1-1 protiv Osijeka na Poljudu u 35. kolu HNL-a. Nakon kiksa Rijeke, koja je odigrala 0-0 protiv Cibalije u Vinkovcima, više nitko ne može stići Dinamo i naslov se vratio u Maksimir

VIDEO

Završena je utakmica 35. kola 1. HNL između Hajduka i Osijeka, a krajnji rezultat glasi 1-1. Obje momčadi su od samog početka krenule napadački, a prvi je u prednost došao Hajduk. 

U 42. minuti Mađar Futacs puca s ruba 16 metara i pogađa prečku, ali na odbijenu loptu nalijeće Tudor i mirno ju posprema u praznu mrežu za 1-0. 

Drugi dio počeo je u znaku Osijeka koji je u potpunosti dominirao, a sjajna igra im se isplatila u 59. minuti kada je Marić poentirao za 1-1 nakon sjajne asistencije Barišića.

Do kraja utakmice su mreže mirovale, a veće uzbuđenje se dogodilo pred sam kraj utakmice kada je Osijekov Barać dobio drugi žuti karton zbog udaranja Borje Lopeza. 

Utakmicu je na Poljudu pratilo 10 495 gledatelja, čime je postavljen novi rekord po prosječnoj posjećenosti, a on glasi 11 979 gledatelja. 

Ovaj kiks Hajduka znači da je Dinamo osigurao novi naslov prvaka hrvatske dva kola prije kraja. Ovo je 19. naslov prvaka za Modre.

Poslije utakmice su oba trenera dala svoje mišljenje o događanjima na travnjaku. 

- Ne mogu reći da sam presretan, trebali smo danas dobiti utakmicu, imali smo i prilika, i dobrih izlazaka, ali nismo bili konkretni. Mislim da Osijek nikad nije odigrao ovako hrabru utakmicu na Poljudu od kad je Hrvatske, bili smo puno puta u prilici da ih kaznimo, ali zabili smo samo jedan gol. Ne znam zbog čega nismo iskoristili više prilika, valjda je u pitanju strah. 

Za kraj je Zekić rekao kako je njegova momčad oštećena za čisti gol. 

- Ne želim se baviti analizama suđenja, ali poništen nam je čist gol, to zaleđe ako je bilo, bilo je toliko malo da ga ni Superman ne bi vidio. Ne znam zašto se stalno govori da se daje prednost napadaču. Kome treba ovo dodvoravanje u trenutku kad nikome ništa ne treba - zaključio je strateg Osijeka. 

S druge strane, njegov kolega, Kopić je bio izrazito nezadovoljan igrom svojih igrača. 

- U prvom dijelu smo bili dobri, držali smo se, imali smo problema s dubinskim pasovima iza naše linije, a ako nisi pravi s pritiskom, tu se stvore problemi. No zabili smo gol i uz dosta muke usmjerili utakmicu u smjeru u kome smo željeli. U drugi dio smo ušli bez energije i intenziteta, Osijek nam se nametnuo, nismo našli dobar ritam i to nas je pratilo do kraja utakmice... Nije to više bilo dovoljno dobro, onako kako smo htjeli odigrati.

Za kraj je trener Hajduka najavio preostale dvije utakmice koje slijede za njegovu momčad. 

- Treba vidjeti na koga sve možemo računati, napraviti procjenu koji igrači mogu iznijeti obje utakmice, koji jednu, i na tom tragu napraviti maksimalno natjecateljske dvije momčadi za dvije utakmice. Kod nas se osjeti taj kraj sezone najviše s mentalnog aspekta. Ne treba bježati da se puno toga izdogađalo, pokušavamo držati energiju, mentalnu stabilnost...

Imamo puno više oscilacija nego kad smo bili mentalno dobri, i kad su stvari štimale na pravi način. Teško je sada nešto posebno raditi, treba vidjeti tko će nam sve biti na dispoziciji, da to odradimo na najpošteniji i najbolji mogući način - završio je Kopić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 205
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka
Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera