Sport

Komentari 25

'Cristiano je čak bio i smiren. Pa prvo je htio kapetanskom trakom pogoditi suca u glavu'

'Cristiano je čak bio i smiren. Pa prvo je htio kapetanskom trakom pogoditi suca u glavu'

Katia Aveiro, sestra Cristiana Ronalda, oglasila se na društvenim mrežama povodom nezapamćenog bijesa koji je Portugalac prezentirao na terenu nakon poništenog gola

U posljednjim minutama kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo 2022. između Portugala i Srbije (2-2), na terenu se odvijala prava drama.

POGLEDAJTE VIDEO: Cristiano Ronaldo

Ronaldo (36) je pucao prema golu, srpski nogometaš Mitrović je izbacio loptu koju je već prešla liniju, ali sudac nije priznao evidentan gol nakon čega je Portugalac revoltirano bacio kapetansku traku, zaradio žuti karton te otišao prema svlačionici. 

Cristiano se zbog ovog poteza u Portugalu našao na meti kritika jer mnogi smatraju da takvo ponašanje nije opravdano bez obzira na razlog. 

- Biti kapetan Portugala jedna je od najvećih privilegija koje imam u životu. Uvijek ću dati sve za moju državu, to se nikad neće promijeniti, no postoje neka teška vremena, pogotovo ona u kojima se osjećamo kao da je cijela nacija oštećena. Podignite glave i suprotstavite se sljedećem izazovu! Budite jaki, Portugalci - napisao je nakon utakmice Cristiano. 

U obranu brace odmah je stala njegova sestra Katia Aveiro koja je na društvenim mrežama poručila da je moglo biti i gore. 

- Portugal je opljačkan na skandalozan način. Cristianu je poništen čist gol, te je reagirao iz bijesa. Nije mogao gledati što rade Portugalu. Ipak, pokazao je i nevjerojatnu smirenost i hladnoću jer je njegova namjera bila baciti kapetansku traku sucu u lice. Kritiziraju ga za ono što je napravio i takve 'stručnjake' jednostavno ne mogu slušati - napisala je Katia.

Nakon poništenog gola, Ronaldo nije bio jedini koji je iskazao nezadovoljstvo. Svoju ljutnju izrazili su i njegovi suigrači, kao i izbornik Fernando Santos. 

- Sudac mi se ispričao i rekao mi je da ga je sram. Bio sam s njim u svlačionici, ispričao mi se. Na terenu mi je rekao da će pogledati slike i ako je to slučaj da će se ispričati... To je i učinio. Ovo je već drugi put u kvalifikacijama da mi se ispričavaju nakon utakmice. Na terenu sam mu rekao nije stvar VAR-a ili gol linije, pa lopta je pola metra u golu! Suci su ljudski i rade greške, ali zašto onda postoji tehnologija za gol-liniju, kao i VAR - upitao se Santos.

Najčitaniji članci