Sport

Komentari 56

Črnko demantirao ponudu za Lovrića, a Špikić ne ide u Osijek

Črnko demantirao ponudu za Lovrića, a Špikić ne ide u Osijek

Bjelicu nisam odbio jer se nismo ni čuli, čak nemam ni njegov broj. Lovrić je sigurno jedan od poželjnijih igrača u HNL-u. Uostalom, zaslužio je to svojim igrama, kazao nam je predsjednik Gorice Nenad Črnko

Petar Bočkaj (25) na Badnjak je promijenio sredinu, a valovi se još talasaju. Napustio je Osijek i otišao u Dinamo, a većina navijačkog puka "bijelo-plavi" digla se na stražnje noge. 

POGLEDAJTE VIDEO: Zdravko Mamić o kupnji Petra Bočkaja

Bočkaj je bio ljubimac publike, jedan od onih zbog čijih se predstava na terenu kupovala karta više. Prešli su u klubu preko svih njegovih nepodopština, a Bočkaj je drugu priliku opravdao. Skrasio se, kupio kuću u Tenji, naselju šest kilometara južno od Osijeka te odigrao polusezonu života. Imao je šest asistencija.

Transfer je došao u nezgodnom trenutku. Dinamo, Osijek i Rijeka poravnati su na polusezoni s 40 bodova, uz napomenu da "modri" imaju utakmicu manje. Nenad Bjelica je brže-bolje cijelu stvar iskomunicirao s navijačima. Između redaka otkrio da ima plan B.

Dio hrvatskih medija javio je kako je taj plan B krilni napadač Gorice Kristijan Lovrić (26), ali da je prva ponuda Bjelice odbijena. Te navode odlučili smo provjeriti s predsjednikom Gorice Nenadom Črnkom.

- Bjelicu nisam odbio jer se nismo ni čuli, čak nemam ni njegov broj. Lovrić je sigurno jedan od poželjnijih igrača u HNL-u. Uostalom, zaslužio je to svojim igrama i statistikom, a za koji novac će na kraju promijeniti klub i hoće li uopće, ovisi o puno detalja. Novac nije primarna stvar ni za nas ni za igrača. Želja nam je da mu karijera i dalje bude u uzlaznoj putanji - poručio je Črnko.

Predsjednik Gorice poslovično je zatvoren oko ovakvih stvari. Prve novosti na ovu temu možda ćete saznati na njegovim profilima na društvenim mrežama. Ako tamo osvane nešto, budite sigurni da je stvar riješena.

Osijek je za Bočkaja, navodno, uprihodio između dva i tri milijuna eura uz postotak budućeg transfera. Taj novac možda neće biti dostatan za kupnju Lovrića, pa je dio medija plasirao priču o transferu Darija Špikića (22) iz Dinama u Osijek.

Špikić je u Dinamo došao ljetos iz Gorice. U Dinamu je ponikao pa u juniorskim danima preselio u Hajduk, ali u Splitu se nikako nije uspijevao afirmirati na seniorskoj sceni. U Gorici je pružao dobre partije, ali u Maksimiru ove polusezone nije uspio uhvatiti kontinuitet. Prema našim saznanjima, od transfera Špikića u Osijek ipak neće biti ništa.

Ugovor s Dinamom do ljeta 2022. ima Marin Leovac (33), ali dolaskom Bočkaja pada u treći plan pa se "šuška" kako s hrvatskim prvakom dogovara raskid ugovora. Situaciju pozorno prate Bjelica i Osijek. Bjelica je Leovca vodio u bečkoj Austriji i Dinamu. Pred nama je uzbudljiv zimski prijelazni rok!

Najčitaniji članci