Obavijesti

Sport

Komentari 6

'CSKA je Olića ubacio u jezero. Sada je on taj koji je kriv za sve'

'CSKA je Olića ubacio u jezero. Sada je on taj koji je kriv za sve'

Žao mi je što je mladi trener bačen u stroj za mljevenje mesa. Olić je divna osoba i sjajan igrač, puno je učinio za CSKA kao nogometaš, kazao je za ruske medije Valerij Gazajev, legendarni ruski trener koji smatra kako je Olić prerano preuzeo CSKA

VIDEO

Je li CSKA bio prevelik zalogaj za legendarnog hrvatskog nogometaša Ivicu Olića (41)? Pitanje je na koje ovih dana pokušavaju odgovoriti ruski mediji nakon što je CSKA Moskva sezonu u domaćem prvenstvu završio na šestom mjestu, što je najgori plasman kluba u posljednjih 20 godina, te tako ostao bez Europe.

Pokretanje videa...

Olić došao u CSKA 00:16

Ivica Olić preuzeo je momčad krajem ožujka u jako lošem stanju od Viktora Gončarenka. Krenulo je sjajno, probudio je momčad i došli su do tri pobjede zaredom, ali ni Ola očito nije čudotvorac. U posljednjih pet utakmica izgubili su triput uz pobjedu i remi, a to je bilo nedovoljno za plasman u Europu. 

I svi sada prst krivice upiru u Olića kojeg je klub bez razmišljanja ubacio u buktinju. Za neke je ovo bio prevelik zalogaj za Olića u prvom izazovu samostalne trenerske karijere. Do ožujka je obnašao ulogu pomoćnika Zlatka Dalića, nije bio pod tolikim stresom i povećalom, a to je sve prihvatio dolaskom u CSKA. Bez ikakvih priprema i to usred sezone je trebao pohvatati sve konce i implementirati svoje ideje u momčad. Bilo je jasno da mu treba čudo u tako kratkom vremenu da probudi momčad koja je pod Viktorom Gončarenkom izgledala jako loše, a takvo nešto očekivati od 41-godišnjeg trenera, kojemu je to prvi pravi izazov u karijeri, je bilo nerealno.

Zagreb: Trening reprezentacije uoči susreta u Ligi nacija s Portugalom i Francuskom

S tim se slaže i legendarni ruski trener Valerij Gazajev (66), koji smatra da je njegovim imenovanjem CSKA iskoristio Olića kako bi imao koga okriviti za neuspjeh.

- Žao mi je što je mladi trener bačen u stroj za mljevenje mesa. Olić je divna osoba i sjajan igrač, puno je učinio za CSKA kao nogometaš. Ali sada je, praktički bez trenerskog iskustva, preuzeo momčad koja bi trebala stalno pobjeđivati. Njegova odgovornost sada je sasvim drukčija - rekao je za ruske medije pa dodao:

- Više puta sam govorio da je Viktora Gončarenka trebalo ostaviti na mjestu trenera do kraja sezone, a onda na ljeto imenovati Olića. Ivica bi tijekom dva mjeseca imao priliku pobliže upoznati momčad, a onda s njom provesti pripreme. To bi bilo logično. Olića su bacili u jezero. Ako ispliva - super, a ako ne - utopio se. Sada je on odgovoran za sve neuspjehe - kazao je Gazajev, koji je u karijeri vodio Dinamo Kijev, Dinamo Moskvu te i CSKA s kojim je 2005. godine osvojio Kup Uefe zajedno s Ivicom Olićem.

Pripreme kluba za novu sezonu počinju sredinom lipnja i upravo zbog toga je propao Olićev plan o novom reprezentativnom ljetu. Kao i prije tri godine na SP-u, i ovaj put je htio biti pomoćnik Zlatku Daliću na Euru, ali je na koncu sve propalo jer termini priprema CSKA-a i samog turnira poklapaju. 

Vlasnička struktura CSKA sigurno neće biti zadovoljna jer propuštanje europskih natjecanja znači manjak prihoda, ali i oni sami su svjesni da Olić nije puno toga mogao napraviti u nešto više od mjesec dana. Do početka nove sezone imat će priliku posložiti momčad po svome guštu te se samo orijentirati na što bolji rezultat u domaćim natjecanjima.

Moskva: Trening hrvatske nogometne reprezentacije

Sljedeće sezone ćemo vjerojatno gledati drugačiji CSKA jer su ruski mediji još ranije najavili kako će Olić napraviti remont i da će klub napustiti jako puno igrača. Jedan od njih je i Nikola Vlašić koji je gotovo sigurno odigrao svoje za rusku momčad. Posljednje tri godine je u Moskvi, već je prerastao ruski nogomet i svima je jasno da je došlo vrijeme za neki klub iz Lige petice.

A Olić? Sada ima vremena da zbroji sve mane i nedostatke koje ima njegova momčad, a onda će nam sljedeća sezona pokazati je li ovo bio preveliki zalogaj za njega u prvom samostalnom poslu ili apsolutni pogodak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve